Thursday, December 23, 2010

Home » , » 6 Gajet Baru Bakal Muncul Tahun 2011

6 Gajet Baru Bakal Muncul Tahun 2011

Share
6 Gajet Baru Bakal Muncul Tahun 2011

Tahun baru bakal menjelma tak lama lagi..Teknologi makin lama makin berkembang..Setiap tahun ada saja gajet terbaru yang akan muncul di pasaran. Teknologi sekarang memang kita tak dapat nak kejar..Lagi kita kejar lagi jauh dia tinggalkan kita.Ehh...Betul ke??. Teknologi yang dah ada pun belum lagi kita terpakai lagi..Untuk tahun 2011 nanti jom kita tengok gajet-gajet yang bakal keluar seiring dengan peredaran masa dan zaman..


Blackberry Playbook

Tablet keluaran Research in Motion (RIM) ni dikatakan pesaing terdekat bagi iPad. Dikhabarkan bakal menggunakan processor dual-core bagi menyokong ciri pelbagai tugasan aplikasi yang selalunya terdapat pada telefon pintar Blackberry. Mempunyai dua unit kamera berdefinisi tinggi (HD) di bahagian depan dan belakang. Apa yang iPad tak ada berbanding Blackberry Playbook ni adalah connection Bluetooth yang boleh transfer satu fail ke gajet lain yang ada fungsi Bluetooth.




Netbook Berkuasa Chrome

Netbook yang akan dilengkapi dengan sistem operasi Chrome yang dibangunkan oleh Google dijangka memasuki pasaran tahun depan. Chrome bakal menyaingi sistem operasi yang sedia ada seperti Windows, Mac OS dan Linux. 




LG Star

LG jugak tak mahu ketinggalan dalam perang gajet. Apa yang menarik, join venture antara LG dengan pengeluar chipset grafik iaitu Nvidia akhirnya berjaya menghasilkan versi Tegra 2 untuk telefon bimbit LG Star yang menjanjikan kualiti grafik yang lebih menarik dan cantik. LG menawarkan sistem operasi Android 2.3 (Gingerbread) dengan kamera lapan megapiksel dan berupaya merakam video berdefinisi tinggi untuk gajet LG Star.




Pengecas wayarles ElectroHub

Pengecas tanpa wayar ElectroHub itu membolehkan peranti elektronik dicas tanpa perlu dicucuk sebarang kabel padanya. Kita cuma perlu tukarkan bateri asal gajet tersebut dengan bateri keluaran ElectroHub dan kita boleh mengecasnya dengan hanya perlu meletakkan gajet pada pad pengecas. 




Tablet Motorola Android 3.0

Motorola bakal memperkenalkan tablet Motorola versi Android terkini yang dikenali sebagai Honeycomb iaitu sistem operasi sumber terbuka yang dibangunkan oleh Google yang lebih fleksible dan menarik.




iPhone 5

Apple Inc. bakal mengejutkan pengguna-pengguna iPhone dengan gajet terbaru mereka iaitu kemunculan iPhone 5 yang bakal berada di pasaran tahun depan. Walaupun belum lagi dapat dipastikan tapi  penganalisis teknologi berpendapat ianya bakal menjadi kenyataan. Kita tunggu kemunculannya..


Sumber asal: Kosmo! Online

8 comments:

YanaMIB said...

klu btol kuar kt pasaran iphone5 and BB tu mmg jd kegilaan lah..tp mampu tgk je lerrr..mesti arga pon santekkk 8-}

Anonymous said...

nk simpan duit nk beli iphone 5 dgn BB playbook..

Gadis~Gula~Gula said...

SAYA NAK IPHONE TU!!!! KUMPUL DUIT.. KUMPUL DUIT..
:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

p/s
KEPUTUSAN PMR SAYA IALAH...

zuar said...

yana: konpom harga pun cantik cik yana..tp bukan cik yana dh ada ipad kat umah ke??hehe

anon: simpan jgn tak simpan..menabung sambil berjimat cermat^_^

gadis gula2: amikla...free je..hehe

use said...

best shipoott...

Rajin said...

Wah...akhirnye impian aku tercapai juga utk memiliki kesemue gajet seperti yg tertere d atas...

Nota : Kenyataan diatas hanya & hanya akan berlaku sekiranya pengeluar kenyataan tersebut memiliki bajet mencukup pada 2020 kelak untuk memiliki gajet2 tersebut.

hollowgram said...

aiseh.. tengok ramai dah yg nak tiru iPad.

hollowgram

fauziahhanum said...

semua meletop!! tp xda duit deng nak beli deh...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive