Tuesday, December 7, 2010

Home » » 6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu

6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu

Share

6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu

Nak tengok website google menari tak?Website google pun boleh jadi bola jampi. Macam-macam..Tak kan google nak jadi ahli sihir gak kot. Hehe. Semua ni ada trik. Nak buat macam mana? Sat nak ajaq..

1. Google Sphere
Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I'm feeling lucky.
Website google jadi macam mana?

2. Cari Chak Noris
Jom cari Chak Noris jumpa tak kat google. Buka website google > taipkan find Chak Noris > Tekan I'm feeling lucky. Jumpa tak? Dia tulis apa semua sekali?:-p

3. Google Terbalik
Buka website google > taipkan elgoog iaitu perkataan terbalik google > Tekan I'm feeling lucky. Jadi macam mana?

4. Google Loco
Buka website google > taipkan google loco > Tekan I'm feeling lucky
Website google buat apa?

5. Google Epic
Buka website google > taipkan google epic > Tekan I'm feeling lucky. Apa yang jadi?

6. Google Gravity
Buka website google > taipkan google gravity > Tekan I'm feeling lucky. Apa dah jadi???


Selamat mencuba, menerai dan menetas ye...^_^

Sempena tahun baru dalam kalendar Islam ni saya nak ucapkan Salam Maal Hijrah ke 1432 kepada semua pengunjung blog ni yang beragama Islam. Semoga pada tahun baru ni azam kita berubah dari yang buruk ke baik. Sambil berblogging kita jangan lupa tanggungjawab kita. Bukan sempena Maal Hijrah saja tapi sepanjang masa.:-)

28 comments:

Sufi Tshirt Printing said...

ala xsempat nk tekan im feeling lucky die dah auto search..huhu

zuar said...

Sufi: pelan2 kayuh k..hehe

CaRr JaliL said...

yang epic 2 smart..
smkin membsar..:D

zuar said...

yang find chak noris paling lawak:-D

Ery Farieha said...

actually, apa guna Im feeling lucky tu ek?

hahah tp mmg best :D

zuar said...

farieha: kurang pasti gak sbnrnya..tapi kalau kita taip keyword then tkn im feeling lucky dia kuar trs.xde dh list2 website lain.lagi satu bleh main2 ngn benda ni la kot.hehe

nony said...

hahaha...best2...

mie said...

wow!!
gue suka google sphere n gravity..
hehee

cari duit said...

saya dh cube semua di atas..memng bestlar..huhu..tq2

Lord_ADI said...

kalau autosearch.pergi dekat setting dekat atas kanan.pastu click search setting.pastu pilih do not use google instant..

zuar said...

nony: best ke?jgn lupa share naa..^_^

mie: google sphere cantik ^_^

cari duit: ada lagi sbnrnya..next entri..hehe

Adi: very informative bro..thanks ^_^

::wan fadhilah:: said...

huhhuhu.. lawooo~~

Rajin said...

Bagos2...boleh ilangkan 10syen aku dikala aku buntu...teroskan...cari yg boleh buat aku berguling2 pulak k...=))

cikpia said...

yang lain bley, tapi naper yang chak noris terus kuar wikipedia......??

zuar said...

wan: memang pun^_^

Rajin: Ada..try tgk kt sini http://www.zuarxpdc.com/search/label/Kelakar ^_^

cikpia: kuar wikipedia sebab tekan search..tekan i`m feeling lucky k:-D

wazy said...

Hahahha
best²

zuar said...

bro wazy: bro suka main gak ke?hahaha

y@n@ M!B said...

memula xdpt buat sbb dah set auto search..bila dah turn off auto search baru paham...nice info lah! i loike! duk senyum sorang² dpn pc..sambil buat muka kagum, wah wah wess! ^_^

zuar said...

yana: oooo..baru dpt ilham la ni?hahaha.suka main gak die...main yg trik mana?cari chak noris tu ke?hahaha

Bro Framestone said...

Bro tengah2 taip die terus bagi result.... xsempat nak klik

zuar said...

bro framestone: bro set autosearch kot macam yana mib.hehe

yanmie said...

Salam,

ehehe dh cuba semua, nice :)
blh kenakan org nie...ahhaha


www.yanmieonline.com

zuar said...

kak yan: bagus kak yan..main la hari2 nnti dikala keboringan..hehe

saddam said...

hua hua hua... lawk je... ade je bnda diorng nak buat... ish ish ish.. kreatif sungguh..

Anonymous said...

i'm feeling lucky tu sebenar button utk search jg cma dia akn trus ke web yg kedudukan 1st dlm senarai carian biasa

small_matter1014 said...

kenapa tak mau2 lagi buat chak noris tu?? da setting semua dah.. tapi masih tak boleh

Anonymous said...

x jmpe pon yg chak noris..

Ralley Rale said...

cuba try yg google gravity 2 . . . lucu gila!!! aQ cuba search YouTube, Tiba2 youtube jatuh gedebak. kah!!!! :)) =))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive