Monday, December 20, 2010

Home » » Baru!Mobile Template di Blogger

Baru!Mobile Template di Blogger

Share

Baru! Mobile Template di Blogger 

Korang tau tak Blogger ada memperkenalkan satu ciri baru untuk memudahkan lagi browse menggunakan handphone bagi yang gunakan handphone ataupun mobile devices canggih macam Blackberry, Iphone, Ipad dan lain-lain handphone yang boleh boleh browse website.

Ciri baru Blogger ni bagus dan menjimatkan masa loading sebab cuma ciri tertentu saja yang akan keluar. Tengok gambar kat atas tu beza browse gunakan handphone dengan browse gunakan komputer. Memang nampak ketara perbezaan kan. Nampak lebih simple dan kemas. 

Kita boleh pilih samada untuk nak tukar setting orang yang gunakan mobile devices ni view nampak macam gambar kat atas tu ataupun tak. Sebab ada member saya yang tanya kenapa kadang-kadang tak boleh nak masuk. Tak tau la samada masalah browser, server ataupun sebab-sebab lain. Maybe lepas gunakan ciri baru ni semua yang view gunakan handphone tak ada masalah kot. Harap-harap macam tu la:-).




Ok la..Cara nak tukar setting ni mudah je..Tengok kat bawah:

1. Pergi ke Dashboard > Settings > Email & Mobile > Mobile Template(beta) 


2. Pada show mobile template ada dua pilihan:
Yes, show the mobile version of my template on mobile devices.
No. Show the web version of my template on mobile devices.

3. Pilih Yes dan klik Mobile Preview untuk Preview > Klik Save Settings


Lepas ni sapa yang preview gunakan handphone ataupun mobile devices yang lain akan keluar macam gambar kat atas tu. Selesai sudah ^_^.


Semalam gi tengok Konsert Ria 2010 tu kat I-city. Sekali balik kaki penuh selut sampai lutut (tipu) sebab baru lepas hujan. Wahahahaha..Tak lawak pun..:-$.

7 comments:

Gadis~Gula~Gula said...

kat blog sye.. tade Mobile Template(beta) pown~ da cari... x jupe~

Rajin said...

Salam...Aku ade plan gak nk buat blog sendiri...tapi x tau la nk bubuh pasal topik ape...aku nk fokes topiknye...x nak yg caca marba...kalau ade idea share ar...member2 semue...ape selere ko org...mane tau aku leh fikirkan...tp jgn yg bukan2 sudah hak3...sbb klu yg gitu2an aku suke jd pengunjung je...utk buat belom kuat mantel lg...nguah3...TQ

Ain Zulaikha said...

oh benda ni, sampai sekrang tak faham.. huhuuh

zuar said...

gadis gula2: nape xjmpa plak..kan dah tunjuk tutorial tu...huhu

rajin: ko buat la cerita pasal maria ozawa..hari2 aku masuk..kekeke

ain zulaikha: laa..ape yg xfaham.hehe.yg ni setting nak mudahkan lagi kalau org bukak pki handphone je.hehe

Rajin said...

Amboi...kenal benar hang kat pelakon popular nan satu itu...hak3...nanti la...aku fikirkan...sekurang2nye aku dah ade sorang pungunjung pasti...so hari2 mesti ade yg tgk blog hasil nukilan aku tu nnt...nguah3...

YanaMIB said...

dah try setting cemtu tp mcm xde hasil je..haha..sbb still lmbt nk loading blog sendiri..grr~ 8-}

zuar said...

rajin: diam2 sudah..hahaha

yana: setting tu kalau orang bukak guna hp baru la jadi cik yana^_^

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive