Friday, December 17, 2010

Home » » Cara Buat Print Screen Full Page

Cara Buat Print Screen Full Page

Share

Cara Buat Print Screen Full Page

Ok..Mari-mari..Kita belajar benda baru hari ni ye anak-anak. Mesti ada anak-anak yang  dah tau kan..Anak-anak dah besar panjang semua ye??Bagus-bagus. Hari ni kita belajar tutorial cara buat print screen untuk full page ye.Tapi untuk pengguna-pengguna musang api(Mozilla Firefox) je tau. 

Sebelum-sebelum ni anak-anak buat print screen pakai apa? Ctrl + PrtSc? Owh, begitu..Kalau buat macam tu tak boleh buat full page tau..Kalau buat macam tu cuma boleh capture yang kita nampak je. Dengan plugin Screengrap dari Firefox ni kita boleh buat full page..Hmmmm...Menarik di situ..Mari kita lihat cara-caranya kat bawah ni ye.

1. Install plugin Screengrab > Klik Add to Firefox > Install Now

2. Restart Firefox

3. Buka page yang nak buat Print Screen > Klik kanan > Pilih Screen Grab! > Save > Complete Page/Frame untuk save keseluruhan page > Pilih tempat nak Save. Settle


4. Yang lain-lain godek-godek sendiri na..^_^.


Ni Gadis Gula-Gula dok tanya kat bawah ni apa beza Google Chrome dengan Mozilla Firefox. Sapa tau tolong jawab sat. Bulih kot no??



12 comments:

Gadis~Gula~Gula said...

gud luck utk interview tu na~ cheq ta guna musang api.. jadi cheq tak boleh guna bende ni lah~

zuar said...

gadis gula2: cek oghang utara gak no???cek tukaq pi musang api la best ckt.

Gadis~Gula~Gula said...

cheq bukan oghang utara, tapi ibu cheq org sana~ hehe~ cheq penah guna musang api, tapi lambat je~ cheq taktau kenapa~ sekarang cheq guna google chrome~ agak ok~ boleh abg gtau cheq perbezaannya selain dari ejaan? hehe~

zuar said...

ooo..ibu cek naa?cek rasa selain ejaan logo dia kot len noo??betoi dak??(lalalala)

Gadis~Gula~Gula said...

adeh~ hehe~ takpa larh~ cheq cari sendiri larh~

Gadis~Gula~Gula said...

xpe lah.. sekarang ni nak guna chrome je~ setia pada yang satu~ haha~

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. leh try pas ni ^^

Rajin said...

Wo...baguih3...x pyh aku bt keje 2,3 kali lps nie...mmg mantel gak kdg2 aku bile ngadap keje 2,3 kali nie...so skrg dah ade kemudahan super bagos nie makin mudah la keje mengkopi n pes aku...hak3...bykn lg topik pasal menciplak nie no...supeaye aku sng utk menjalankan keje2 menciplak nie...hak3...

YanaMIB said...

yes yes! berjaya gak carik entry nih...hehe... ;)

zuar said...

Alhamdulillah...hehe

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

yg 1 laju,yg 1 lembab nk mampuih!! haha 8-}

zuar said...

tapi musang api(mozilla) lg ok kot..xsuka la guna chrome..hehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive