Sunday, December 26, 2010

Home » , » Macam Mana Nak Promote Blog Guna E-mail Signature?

Macam Mana Nak Promote Blog Guna E-mail Signature?

Share

Macam Mana Nak Promote Blog Guna E-mail Signature?

Salam 1Malaysia semua..Korang sihat tak hari ni? Malam ni jangan lupa tengok bola Malaysia vs Indonesia ok ^_^. Kat mana pun korang tengok samada rumah, kedai mamak, stadium, sekolah, berikan sokongan yang padu ok!!Malaysia Boleh!!

Hari ni saya nak share satu tutorial cara untuk kita promote blog melalui e-mel. Maybe ada yang dah tau tapi ada lagi yang tak tau kan. Nak promote blog ni mesti kena ada sifat rajin baru boleh berjaya. Macam saya ni pemalas sikit tu yang susah tu. Jadi, jangan ikut perangai saya ok..^_^.

OK la..Korang semua ada e-mel kan? Hari-hari guna e-mel tak? Tapi memandangkan sekarang ni dah ada Facebook, Twitter dan segala mak nenek yang lebih dasyat tu ramai orang yang dah jarang guna e-mel untuk bercinta berhubung kecuali ada urusan rasmi macam nak mintak kerja, urusan kerja dan sebagainya. Tapi masih ada yang lebih selesa guna e-mel untuk berhubung. Jadi, korang nak promote link blog/website guna e-mel tak? Apa kelebihan guna e-mel ni?? Banyak kelebihannya..Salah satu teknik promosi blog adalah gunakan signature e-mel.

Ok..Jom kita tengok tutorial macam mana nak promote melalui signature emel. Tutorial ni untuk e-mel Yahoo! saja ok.

1. Login e-mel Yahoo! korang di Yahoo Mail.

2. Bagi yang masih guna e-mel versi Classic boleh ke bahagian Options di sebelah kanan > Pilih Mail Options.

3. Kalau korang guna e-mel Classic akan keluar macam gambar kat bawah ni > Pilih Signature.




4. Tandakan pada Show a signature  on all outgoing messages.(Setiap kali kita hantar e-mel kat orang akan keluar URL kat bawah tu)




5. Pastu korang tulis la URL blog korang dalam kotak tu. Dah siap tulis klik Save Changes. Kalau tak sia-sia je tulis nanti tak keluar.:-p.

Kalau kita buat macam ni nanti bila kita reply e-mel kat kawan-kawan automatik akan keluar URL signature kat bawah sekali. Kalau kita ada artikel best nak share dengan kawan-kawan, kita send kemudian diorang akan forward artikel tu kat kawan-kawan diorang pulak ..Jadi URL tu akan tersebar dah jadi macam e-mel berantai la kan. Tu dah kira satu promosi free untuk blog kita.

Ikut korang la nak guna ke tak kan..Ikut kemahuan masing-masing. Saya cuma share je..Tapi kalau blog yang dah femes macam Hanis Zalikha, Kak Jie, Miss Lolly, Ariffshah, Ben Ashaari, Eyriqazz, MelRomeo tak payah promote pun tak pe dah kan ye dak??


Korang dah try ke belum??^_^

14 comments:

Sharinginfoz said...

thanks for sharing

zuar said...

welcome bro.Malaysia boleh malam ni..^_^

amry said...

aku tengok bola kat kilang. hampes!!

hans said...

den selalu guna YM jer
hehehhe

P/S : Drama Antara Garisan Memang Layak Ditabalkan Drama Terbaik Anugerah Skrin 2010

Kujie said...

jahat..tak bagi kak jie promot
nak juga promot.... :D

semua org bermula dari zero

zuar said...

amry: ok la tu leh gak tgk kan..^_^

hans: promote guna ym pun ok gak..jrg dah aku ym skrg ni..hehe

kak jie: kak jie dah femes..janganla promote..hehe.sokong kak jie..kita nak naik kena mula dari bawah..mana bleh terus kat atas kan..thanks sudi singgah sini kak jie..^_^

saddam said...

ade jugak letak.. tp seketul je kat bawah tu..hihihi

mutoburok said...

tq ..bergune gak nih

AS said...

thanks yea info yg sangat berguna..

zuar said...

welcome^_^

hot'S KC said...

wow! =))

one-i said...

very useful to me
thanks :)

pls visit and shop :)
http://fashionistaisyours.blogspot.com/

bell said...

thanx :) bleh follow dgn usha2 kat sini :) http://kartunster.blogspot.com/ enjoyy!

Ms. Ivviey Twentynine said...

:::
Good info...thanks you . Hope that my blog msivviey.blogspot.com will get a visitor via email signature soon .

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive