Wednesday, April 28, 2010

CyberLink PowerDirector 8 Mediafire Link

Share

 

CyberLink PowerDirector 8 Mediafire Link 

Kepada anda yang masih gunakan Window Movie Maker untuk edit video ataupun buat montaj lebih baik berubah kepada CyberLink Power Director 8 sebab ianya terlalu best dan paling senang untuk anda guna. Paparannya lebih kurang sama dengan Movie Maker tapi lebih banyak lagi ciri-ciri tambahan yang ada pada Power Director.



Kalau anda gunakan Movie Maker biasanya akan cepat "hang", tapi dengan Cyberlink Power Director 8 anda tak perlu risau lagi. Selain tu lebih banyak effect dan jugak transition yang boleh dimasukkan ke dalam video berbeza dengan Movie Maker yang agak terhad. Try dulu baru tau senang ke susah. Saya baru je try dah jatuh cinta dengan Power Director.:-D.

Selain tu
Cyberlink Power Director tersenarai sebagai video editing software no.1 pilihan Top Ten Reviews bagi tahun 2010. Lihat bukti di sini http://video-editing-software-review.toptenreviews.com

Selamat tinggal Movie Maker......

System Requirements
Microsoft Windows 7, Vista or XP

Screen Resolution
1024 x 768, 16-bit color dan ke atas

Memory
Minimum 512 MB diperlukan (2 GB DDR2 dan ke atas untuk edit high quality video)

Official Link: http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/overview_en_US.html


Download Cyberlink Power Director 8

Serial Key:
BOZNS-L2H5X-3MWTY-WLF2H-LJZGU-NVYVG

Monday, April 26, 2010

K'naan ft David Bisbal - Waving Flag (FIFA World Cup 2010 Official Anthem)

Share


K'naan ft David Bisbal - Waving Flag (FIFA World Cup 2010 Official Anthem)

Sempena Piala Dunia yang dah makin hampir ni saya nak share satu lagu tema rasmi untuk Piala Dunia di Afrika Selatan nanti. Memang best. Layan.....



K'naan ft David Bisbal - Waving Flag (FIFA World Cup 2010 Official Anthem)

Waving Flag World Cup remix





Monday, April 19, 2010

Ikona MAPS V6 Revolusi Baru Antivirus

Share
Ikona MAPS V6 Revolusi Baru Antivirus

KUALA LUMPUR - Pengeluar perisian antivirus milik syarikat bumiputra, Ikonasoftware (M) Sdn. Bhd. (Ikonasoftware) bakal memasarkan produk unggulnya, Ikona MAPS V6 dengan menyasarkan jualan sebanyak 1 juta unit bagi tempoh setahun bermula Julai ini.

Timbalan Presidennya, Amran Wahab berkata, sasaran utama Ikona MAPS V6 adalah syarikat korporat dan mereka yang terlibat dalam perniagaan Industri Kecil dan Sederhana.

"Ikona MAPS V6 adalah revolusi baru antivirus komputer yang mampu menjimatkan kos dalam semua aspek kerana ia adalah produk pertama di dunia yang tidak perlu dikemas kini dan di luar talian (stand alone).

"Buat masa ini, kami sedang melantik pengedar di seluruh negara bagi membantu memasarkan Ikona MAPS V6 dengan lebih teratur," katanya ketika ditemui di sini baru-baru ini.

Menurut Amran, walaupun belum berada di pasaran, Ikona MAPS V6 telah pun mendapat tempahan hampir dua juta unit daripada beberapa agensi kerajaan, swasta dan beberapa negara di Eropah dan Timur Tengah.

Katanya lagi, perkembangan ini dilihat sebagai sesuatu yang sihat lebih-lebih lagi, Ikona MAPS V6 adalah produk buatan Malaysia yang diilhamkan oleh anak tempatan.

Sumber: www.kosmo.com.my

Sunday, April 11, 2010

Friday, April 9, 2010

Microsoft Telah Hentikan Windows Update

Share

Microsoft Telah Hentikan Windows Update

Anda mungkin terkejut bila dengar Microsoft akan hentikan Windows Update. Jangan risau, Microsoft Cuma hentikan Windows Update bagi version tertentu sahaja.

Baru-baru ini Microsoft telah mengumumkan bahawa Windows Update untuk pengguna Windows XP Service Pack 2 dan Windows 2000 Professional akan tamat pada 13 April ini. Manakala bagi pengguna Windows Vista RTM windows update akan tamat pada 13 Julai 2010.

Anda masih boleh terus menggunakan Sistem Operasi tersebut tetapi tidak boleh menggunakan lagi windows update daripada Microsoft. Ini termasuk security update yang dapat membantu melindungi komputer daripada virus, spyware dan software yang mencurigakan yang boleh mencuri maklumat peribadi anda.

Bagi anda yang mahu terus menggunakan Windows tersebut perlu mendownload seterusnya install Windows XP Service Pack 3 dan Windows Vista Service Pack 2 dan anda boleh terus mendapat windows update daripada Microsoft.

Cara untuk check version Sistem Operasi yang anda gunakan bagi pengguna Windows XP dan Vista:

Klik Start Menu > Run > Taipkan winver

Jadi berubahlah sekarang ke Windows XP Service Pack 3, Windows Vista ataupun Windows 7 untuk terus mendapat sokongan Windows Update daripada Microsoft.

Tuesday, April 6, 2010

Set Username Facebook

Share

Set Username Facebook

Facebook telah menyediakan aplikasi username sama seperti friendster bagi memudahkan kawan-kawan search anda tanpa perlu berikan alamat e-mel untuk mereka add. Contohnya username Facebook saya adalah www.facebook.com/zuar.xpdc

Apa yang perlu anda lakukan adalah anda cuma perlu menukar default username yang diberikan oleh Facebook dengan username pilihan anda sendiri. Caranya amat mudah sekali kerana anda cuma perlu fikirkan username yang anda ingin gunakan dan masuk ke sini http://facebook.com/username.

Pastikan anda dah pun login akaun facebook sendiri.
Anda akan diberikan beberapa pilihan username untuk dipilih. Jika anda mahu gunakan pilihan sendiri, klik pada more dan isikan username di ruangan kosong yang disediakan.

Kemudian klik pada Check availability untuk pastikan yang username tersebut belum lagi digunakan oleh orang lain.


Jika ada, gantikan dengan username yang lain, dan jika belum lagi digunakan anda klik pada butang Confirm untuk sahkan username tersebut.





Pastikan anda set username secepat mungkin sebab Facebook sekarang memang terbukti berhantu. Kalau orang lain gunakan username yang anda mahukan, jadi terlepasla peluang anda.:-)

Jangan lupa add Facebook saya k..:-D
www.facebook.com/zuar.xpdc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive