Thursday, January 6, 2011

Home » , » Cara Tingkatkan Trafik ke Blog dengan Gengblogger.com

Cara Tingkatkan Trafik ke Blog dengan Gengblogger.com

Share
  
Cara Tingkatkan Trafik ke Blog dengan Gengblogger.com

Salam 1Malaysia semua kawan-kawanku yang disayangi..Lama tak jumpa kan??Eh, penah jumpa ke??Uhuk3. Lama dah tak update blog ni. Dah bersawang macam sarang Spiderman dah. Hak3. Bukan saje tak nak update tapi baru hari ni dapat tengok blog ni..Baru balik dari ganu kite. Nananana..Ganu kite!!Hoho. Kemaman banjir ye dak? Sape dok kemamang kat sini?? Lebat hujan kat Kemaman harini. Nasib baik dapat balik Shah Alam gak^_^.

OK2..Mari kita teruskan dengan tutorial kita hari ni. Lama dah aih tak update pasal cara tarik/tingkatkan/tambah/ trafik ke blog ni..Yela..Sape la saya nak update pasal trafik-trafik ni..Blog ni pun trafik ciput je(sedih jap)..Tapi, time kasih naa kawan-kawan yang sudi jengok sini^_^. Love u 2..Ehhh??

Korang mesti pernah dengar gengblogger kan..Mungkin ada yang tak pernah dengar lagi..Gengblogger ni satu lubuk nak dapatkan trafik riban-riban ribu-ribu sehari kalau kena gayanya. Saya pun baru je lagi join gengblogger ni..Tapi trafik takde la ribu-ribu sehari..Nak dapat trafik banyak ni entri kena best..Tajuk kena power..Baru orang nak baca ye dak? Kepada yang nak tarik trafik ke blog tu boleh la ping entri kat gengblogger..Kalau tak faham pasal blog ataupun berkaitan dengan gengblogger semua ni boleh tanya otai-otai yang ada kat situ macam Kak Jie yang selalu buat entri pasal SEO..Dan otai-otai yang lain..Ramai..Tanya je kat bahagian forum tu. Mesti ada orang jawab punya k.

Ni gambar muka depan gengblogger. Korang boleh tengok Entri Best Hari Ini, Forum, Popular Hari Ini dll..Korang pun boleh tengok entri ikut kategori contohnya lawak, tutorial blog & web, gosip artis dll..




Cara Register Blog di Gengblogger

Sebelum kita nak tarik banyak trafik, kita kenala register dulu. Tapi macam mana nak register kat gengblogger??Ok..Kalau korang nak tau boleh ke entri ni Cara untuk Register di Gengblogger oleh Ariffshah.


Lepas dah register korang kena isikan detail-detail di bahagian Setting.


Cara Ping Entri Blog di Gengblogger

Lepas dah register, dah complete semua detail-detail time ni la nak ping entri blog kat sana. Macam mana nak ping?? Caranya:


Pergi ke bahagian rumah > akan keluar macam gambar kat bawah ni > Pilih kategori mana entri blog korang tu > Tekan Ping Blog..Siap.



Ataupun korang boleh tengok video kat bawah ni..Upload oleh andyhowtt.com




Kalau nak tarik trafik guna cara selain gengblogger korang boleh jugak ke entri 18 Teknik Mudah Promosi Blog


Kepenatan belum habis lagi ni..Next entri kalau sempat saya akan buat lagi satu tutorial cara nak tarik trafik dengan gengblogger tau. Selamat berblogging^_^. 

Dah register ke belum??^_^

9 comments:

amry said...

aku pong baru jer join gengblogger ni...jarang jalan-jalan kat sana. hehe

saddam said...

sebelum nie ade register.. then kalau tak siap ade gangguan malware.. buang balik semua widget yg ade..huhuhu maybe nnty nak tempek balik kowt..

Rajin said...

Aku nampaknye harapan je la dulu nk bt blog nie...setakan nk cerite pasal dirik sendirik...x payah ar...malas i...tunggu ar nnt klu dah ade meterial best nk share baru la aku bukak...baru dtg feel nk tulis...silap2 dpt anugerah blog terbaik, terhebat & pelbagai2 "ter" lagi ar...sepanjang zaman lagi...realiti nie..bukan dongengan...

wany dianwanie said...

knp dgn gengblogger skang ni yer...da x bole bkak website nya...widget kat blog sy pon da x ok

Sam said...

Good info tapi kat opis saya ni tak bleh buka pulak web tu

Mohd said...

Jln-jln cari tip. collect tip dengan percuma. sharing just caring. nice info..

En. Zamir said...

nice tips,,thank you very much to this blog admin..

Properti Niaga said...

Info yang menarik Teman. Salam Kenal

Princess Rania said...

Hi..saya ni baru je belajar buat blog... jemput-jempulah singgah yer..

http://www.erynahealthcare.blogspot.com

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive