Monday, January 10, 2011

Home » » Keputusan Penuh AJL 25|Siapa Ana Raffali?

Keputusan Penuh AJL 25|Siapa Ana Raffali?

Share

Keputusan Penuh AJL 25|Siapa Ana Raffali?

Tamat sudah AJL ke 25 yang dilangsungkan pada tahun 2011 ni..Agak mengejutkan jugak keputusan tadi kan? Mengejutkan atau tak saya rasa tak patut kita nak pertikaikan keputusan juri malam ni yang memang semuanya professional. Ok la..Semua pun dah tau keputusan tadi tapi saya nak update gak. Mana boleh korang je yang update..Huhu.


Senarai Pemenang AJL 25:

Juara - Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali/Ana Raffali/Ana Raffali)

Naib Juara - Drama King (Meet Uncle Hussain & Black/ Taja/ Tun Teja)

Tempat Ketiga - Noktah Cinta(Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam)

Persembahan Terbaik - Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir)

Vokal Terbaik - Noktah Cinta (Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam)

Juara AJL kali ke 25 jatuh kepada Ana Raffali kan..Saya pun agak terkejut. Sebab terlalu awal buat Ana nak menang AJL. Tapi tu rezeki dia kita kena ingat. Allah dah tentukan. Janganla kutuk-kutuk pulak sebab dia menang. Tak baik tau..Sedap jugak lagu tu..Not bad kan. Jom kita kenal dengan Ana Raffali kat bawah ni:




Biodata Ana Raffali:

Nama Penuh: Ana Nur Hidayah Mohd Raffali

Nama Komersial: Ana Raffali

Tarikh Lahir: 4 November 1985

Tempat Lahir: Kuala Lumpur

Adik Beradik: Anak ke sembilan daripada 11 beradik

Karier: Penyanyi dan penggubah lagu

Album: Ketika Aku Kecil

Lagu Popular: Hujang Bunga di Kuala Lumpur, Tolong Ingatkan Aku

Pendidikan: Pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL (Kepujian), Universiti Teknologi Mara (UiTM)



Tahniah buat Ana Raffali! Jangan lupa diri. Semoga berjaya di masa depan..Korang nak dengar lagu-lagu tadi boleh ke Senarai 14 Lagu Layak ke AJL 25.


Wehh!!!MU menang la dengan Liverpool!Haha. 

7 comments:

iwan_dextrous said...

hihihi...kan dh kata ana raffali mng..

lupa lagi satu..MU pun mng..hhiihihih


Dextrous cyber life

Iman's Umi said...

Tarikh lahir dia sama cam I beza tahun je...ramai hentam kptsn AJL kali ni

YanaMIB said...

raya thn ni akn ada keluaran baju kurung ana rafali..hehehe~ :D

Rajin said...

Aku sejurus Ana Raffali nie d umumkan sebagai pemenang teros kelua carik tongkat ali...n menSUMBANGkan beberape buah lagu (2 je) d pusat karaoke berhampiran rumah...sbb x puas ati knp si cik dut tu leh lak tesangkot kat vokal terbaik...

zuar said...

iwan: dah tau MU konpom akan menang sebab tu aku tgk AJL.hua3

iman: sama ke??leh la celebrate dgn ana raffali pasni iman^_^

yana: dah semestinya..kalau yuna dgn tudung dia, ana raffali dgn baju kurung dia..unik tu..hehe

rajin: hafiz menang vokal terbaik ok gak la semalam..dia nyanyi pun sedap..clear..yg lain2 nyanyi dh xmcm lagu asal..dah ubah tu yg jadi xbest

niesz said...

congrate tuk yg menang..u all mmg terbaik la!ehe..

Anonymous said...

SHIT!!! AJL 25.. skali lagi keputusan macam shial!! tahun lepas pun macam ni.. Aizat kau pergi.. aku nk boikot muzik muzik & AJL.. nk mintak industri hiburan bukak pertandingan baru.. biar penonton mengadili.. juri profesional ke..? atau juri kesian...? pikir pikirkan lah.. SHIT to Juri2 malam tu..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive