Monday, January 3, 2011

Home » » Lawak Samy Vellu|Tolong Jangan Gelak!

Lawak Samy Vellu|Tolong Jangan Gelak!

Share

Lawak Samy Vellu|Tolong Jangan Gelak!

 Kita semua tau pada 6 hb Disember 2010 yang lalu, Datuk Seri S. Samy Vellu secara rasminya dah lepaskan jawatan sebagai presiden MIC. Beliau mengambil alih pucuk pimpinan parti pada tahun 1979 lepas kematian presiden keenam Tan Sri V. Manickavasagam dan dah pegang jawatan sebagai presiden MIC selama 31 tahun. Pergh!!Lama sungguh..

OK la...Apa yang best mengenai beliau ni adalah terkenal dengan dialog Bahasa Melayu yang agak tunggang-langgang, lucu dan jugak kelakar. Lepas ni tak dapat dah cari pengganti yang sama macam dia kan...^_^. Antara dialog ataupun ayat yang boleh kita gelak guling-guling sampai berbuih mulut korang boleh baca kat bawah:

  • Samy Vellu komen tentang pos laju. “Besok kirim, hari ini juga sampai”
  • Dalam interview di TV, dia ingin meluahkan perasaan malunya. “Ini perkara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat besar”
  • Dalam satu ceramah, “Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampung di sini”. Tiba-tiba seorang pakcik menyampuk “Tapi kita takde sungai, buat apa bina jambatan??” Dato Seri dengan bangga membalas “Kalau takda sungai, kita bina sungai.”
  • Semasa krisis air “Semua orang diminta jangan buang air!”
  • Dato Seri komen pasal orang marah tol naik “Toll naik sikit, banyak marah saya. You orang ingat semua ini tol saya punya bapak punya kah?”
  • Komen pasal isu masalah sosial “Orang-orang muda sekarang banyak suka hisap dade“ Dade = Dadah
  • Sempena kempen derma darah “Marilah kita semua menderma dare” 
  • Semasa kes Al Arqam di kemuncak “Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam”
  • Mengenai kepulangan Dr Sheikh Muzaffar, angkasawan negara pulang ke bumi “Kita rasa bersyukur kerana angkasawan kita yang telah meninggal dunia selama 10 hari telah selamat dikebumi”
  • Di sebuah majlis perasmian bangunan “Tuan-tuan dan puan-puan, saudara mara (sepatutnya saudara-saudari), sesudah semua orang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain“
  • Dato Seri komen tentang orang pergi ke bulan "Bagi saya, ini adalah satu pembaziran atas duit rakyat. Kita sepatutnya tidak hantar mereka ke bulan, tapi hantar mereka pergi matahari. Barulah USA, Russia respect sama kita. The jounalist replied "Tapi Dato Seri, matahari kan panas, macam mana mahu pergi?". Dengan cool nya Dato Seri reply "Itu pasal la u takda jadi menteri, saya sudah lebih 30 tahun jadi menteri, saya mesti ada penyelesaian. Kita jangan pergi siang, banyak panas. Kita pergi malam, baru ada sejuk"


OMG!!!Help Me Please!!!Tolong!!!



Kalau terhibur klik la butang Share ataupun Like^_^

32 comments:

Silent said...

haha....
dari dulu aq suke kalo encik samy ni jadi cekgu BM
sure BM aq terase terel....

++sang wada++ said...

hahaha...
kadang2 double meaning je dgr..hehe

annaz hamirzul said...

teringat cikgu disiplin india ak dulu cakap: "jangan biarkan kipas menyala"
kitorang bantai tambah dengan nada sama:
"jangan biarkan lampu berpusing"
pastu semua kena denda berdiri atas kerusi..hahaha..xD

iwan_dextrous said...

hahaha..kne phm btul2 ayt dy nie..leh slh phm.hahhaha

Dextrous cyber life

Anonymous said...

tol ke sume ni dia yg ckp? ada bukti ka.. hee chill.. just nk kn kebenaran je... =p

amry said...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...nak pecha perut aku baca ayat dia...hahaha...yang dare tu aku pernah dengar...lawak gila..kah kah =))

syahira abdullah said...

:))
heehee same kadang2 mcm cara my friend (indian) cakap. boleh penin-penin tp at same time kadang-kadang rasa lawak giler kot ;)

zuar said...

silent: pasni dia dh xde keje amik la tuisyen ngn die k..:-p

sang wada: tu la pasal..skli baca 2 maksud.keh3

annaz: hahaha..jahat la kome ni kenakan cikgu

iwan: tau xpe..tp kalau yg saje bt2 xfaham tu xtau la kn:-p

anon: betul ke x tak penting..yg penting jangan gelak..kah3

amry: yg tu je ko pnh dgr kn amry...kah3

Sharinginfoz said...

memang kelakar sammy vellu ni kan

Honey's said...

dh naik rabak mulut akak tau....x baik la awak zuar....

rajin said...

Hak3...Kak Honey...rabak mulut atas x pe...masih boleh jahit...

zuar said...

sharinginfoz: tu la pasal..hehe

kak honeys: bahaya tu akak.jgn over sgt..keh3

rajin: haii rajin..pelik je bunyinye tu..keh3

hamzah ian said...

sami vellu sejak dulu dikutuk.. adoi.. haha

Enche' Kucing said...

lawak gilo...hahahahaha aku nk gelak hahahaa

ibh said...

Gila kentang...lawak betul...mcm nak pecah perut gelak....kah! kah! kah!..=))

♦♦orked♦♦ said...

hahahaha... btol2...

ade lagi 1 statement pasal dia nak undur diri

"...berkuat kuasa serta merta mulai hari ini SAHAJA..*

dia letak jawatan 1 hari je la kowt.. hahaha

Cik Bucken said...

hahaha :)) femes la quotes2 die pasni...serious tp 18sx pny ayt:p

the bert said...

berenti pastu masuk raja lawak pon ok ni..hehe

cikpia said...

lawak SV nie nambelas ratus kali aku baca pun aku tetap gelak...... naper dia tak join raja lawak ek???

denaihati said...

ha ha ha memang kelakar manalak kauorang dapat ni.

Tuan-Belog said...

kahkahkah...menusuk kalbu...

zuar said...

hamzah ian: biasa r bro..hahaha

enche kucing: kan dah tulis jgn gelak..:-p

ibh: ni sorang lagi..hehe

orked: leh tambah ni..haha..agak lawak di situ

cik bucken: bukan 18sx ke yg orang suka..hehe

the bert: tak leh..nanti ex raja lawak xleh cari makan..hohoho

tuan-belog: ko pun sama..gelak gak..haha

mai나는 한국을 사랑 said...

adohai..kelakar betol..pecah perot ketawe,klo dah mak ketawe sungguh membace bendalah nyh..haha..cabar diri sendiri x nak ketawe,but ketawe gak...hadui..msok raje lawak menang nyh...

zuar said...

mai: tula..kalau dia masuk orang lain xleh challenge la kn raja lawak..kekeke

mai나는 한국을 사랑 said...

hehe..yup,x yah uat gelanggang akhir..tros umumkan sape juare..lebih kurang david teo gak dye nyh...

Anonymous said...

DEN CUBO TAHAN GOLAK LA NI HA TAPI MANO BULEH!! HAHAHAA

Iltizam said...

kerajaan asyik dok promote kempen cintai bahasa melayu. tapi tak perasan pun yang segelintir barisan jemaah menteri yang tak fasih berbahasa melayu pun terutama yang mewakili mca & mic. huhuhu...

Edwin said...

Yg pling x kan lupa dlm kmus hdup sya...yg pegi ke matahari tu...ada ke patut dgn selamba beliau balas balik..'kita jangan pegi siang,bnyak panas..kita pergi malam,baru ada sejuk..'..

eaman said...

aku respek ngan mantan menteri jkr nii. masa dia pegang jkr jalan raya ok jee banyak jalan2 kampong di naik taraf, walaupun ada suara2 x puas hati dr sesetengah pihak. apa pon saya tabik spring pada datuk.

Anonymous said...

Mulanya nk singgah je tp da suruh komen.... ok komen gak la.... sy teringat masa wawancara kat tv pasal problem tol gakla kot dia ada bg no fon dia....the next day wawancara kat same tv channel dia marah2 sebab ramai sangat yg tepon dia tak kira pagi petang siang malam... midnite pun ada. hehe ada ada je uncle samy ni.

Bonggol Unta said...

ayat power hingga menusuk ke kalbu...

reen reen said...

hahahaha........nk gelak panjang2

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive