Saturday, February 26, 2011

Home » » Kisah Benar dan Seram: Rumah Hantu Kak Limah di Seksyen 2 Shah Alam

Kisah Benar dan Seram: Rumah Hantu Kak Limah di Seksyen 2 Shah Alam

Share

Kisah Benar dan Seram: Rumah Hantu Kak Limah di Seksyen 2 Shah Alam

Ce Cite...Ce Cite....
Ha...Tu salah satu dialog yang femes dalam cite Hantu Kak Limah Balik Rumah..Korang tengok lagi tak? Mesti korang dah tengok punya. Saya ni dah 3 kali ulang tak kan korang tak tengok lagi..Ce Cite...Ce Cite!Hua3

Nak cite la ni...Korang try baca cite seram ni...Korang pernah sampai ke Seksyen 2 Shah Alam tak? Kalau student UiTM meh nak bagi pelempang Hantu Kak Limah sekali kalau cakap tak pernah pegi.Koh3. Tapi cite ni tak de kaitan dengan Hantu Kak Limah pun apatah lagi si Usop, Husin dan rakan-rakannya.Kui3...Korang try la baca kat bawah ni dulu kalau rajin..Kebanyakkan korang mesti dah baca kan..I know...^_^



Beginilah ceritanya bermula............

9 tahun lepas aku dapat smbung belajar kt UiTM Shah Alam. So, perkara pertama yang kena fikir ialah aku nk duk mana sebab aku tak dapat hostel. Oleh sebeb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Umah tu banglo 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....

Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...

Ketiga,pokok ara tepi umah tu besar sangat sampai dahan dia boleh maauk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... 

Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...

Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.

Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!  

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. 

Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. 

Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari. Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smpai bebila...Al-Fatihah..



Korang dah baca kan??Sori la ayat tunggang langgang sebab saya tak ubah pape pun ambik dari blog ni..Cite ni pun tersebar ntah dari sumber mana..Pastu mula la di'share' di serata blog..

Ntah betul ke tidak cite ni saya pun tak pasti...Tapi ada member-member saya yang  duduk area Seksyen 2 bagitau memang dekat Seksyen 2 tu ada rumah banglo yang kosong dah tak de orang duduk..Memang menyeramkan jugak la..Ada yang cakap memang rumah tu berhantu..

Dah 2 tahun lebih saya duduk kat Seksyen 7 Shah Alam ni sejak dari belajar sampai dah keje tak pernah pulak dengar cite rumah kat Seksyen 2 tu berhantu. Baru bulan ni je cite ni tersebar...Mungkin betul rumah tu menyeramkan tapi mungkin jugak kisah ni di tokok tambah supaya jadi lebih seram..Tak tau la kan..

Korang yang duduk kat Seksyen 2 jangan la takut...Haha..Memang tak dinafikan benda - benda ghaib ni wujud...Dia pun makhluk Allah jugak..Tapi kita jangan la lemah semangat..Kenapa nak takut dengan benda-benda macam tu...Takutlah cuma pada Allah yang SATU...Sekian...


Apa pendapat korang pasal cite ni? Ada sape-sape yang ada gambar rumah tu? Ke gambar yang kat atas tu memang betul rumah tu sebab tengok ada pokok sampai masuk dalam rumah. Huhu

Lagi satu kalau korang jumpa hantu kat bawah ni...Jangan lari...Mintak sain otograf k...Ngehehehe. Boleh baca kat sini jgk



56 comments:

Suhami Ahmad said...

cerita ni betul ke? Kalau betul, al-fatihah untuk yang tiada tu...

fAiRy PrInCesS said...

biar betol cite ni.. banyak sangat hantu. hmm tapi takut gak bace. hehehehe

RazFiRa said...

HOHOHO SERAM BEB.. TAPI BETULKAH??? MACAM SUSPICIOUS PLAK

zuar said...

suhaimi: tu la pasal..xtau la betul ke x..jnji cite ni seram gak la kn..hehe

fairy: tula pasal..kalau buat filem ni mesti gempak..xpun ni mmg skrip filem yg belum lg ada kat pasaran..hahaha

razfira:entah la betul ke x..kalau nak tau jom kita g cari rumah tu nak x..ngeee

Suhami Ahmad said...

seram. belum penah dengar banyak antu macam ni sekaligus. tapi tak mustahil jugak kalau kita kacau penempatan dia.

amry said...

aduh..aku ingat ko yang alami benda ni..tertipu den..kusyuk aku baca bai... susah aku nak cakap. percaya atau tak. tapi kalau betul benda tu jadi, ish, memang keras la rumah tu. Tak mustahil. aku walaupon tak pernah alami benda ni, tapi ada gak dengar2 orang kena kacau..cabut malam tu gak bro.

farahanis said...

huh.. seram gler.. kalu buat filem..gerenti la dapat box office!!! :D

AMOI KUSUT said...

tatot nya

Nizam Mansor said...

salam zuar..aku ni nizam..kalo ang ingat lagi la..hehehe
emm..aku baru baca ja nih post ang ni..
aku x pasti la cerita budak2 tu betoi atau x..
x pernah dengaq lak selama aku dok kat lembah klang nih..hehe..
tp pasal umah tu memang betol2 ada..hehehe
aku pun x ingat la umah yang mana satu..aku dok kolej meranti dulu tahun 2007..membe aku p riki umah kat seksyen 2 sebelah tu ja..mmg dia ada cakap ada sebijik umah memang murah rm50 ja..hehehe..tp kami x jadi dok umah tu pun..sebab dah tau dah cerita dia..hahaha
n ada satu lagi rumah kat seksyen 11..yang ni aku x pasti btol x umah tu angker..dengar cerita ada orang kena bunuh then tanam kat dinding umah..haha..ada brann?p cari tgk..n umah seksyen 2 tu siriusly aku lupa dah yg mana sebab aku pun dh lama meninggalkan shah alam..try la p ronda2 seksyen 2..hehehehe..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

doooooooooool, pekerja kat shop dady kena rasuk s0rang semalam. huuuu cite2 bab2 antu ni.. mmg seram gileeeee

YanaMIB said...

cehh ingt kisah zuar sendiri..haha~

eh eh apa nombor jln rmh ni?? atok sy duk seksyen 2!! tp dia xckp pun ada antooo!! hahaha~ :p

zuar said...

suhaimi: tu la pasal..kan ada yang kena rasuk kat sekolah tu..xmustahil la kn..tp ceta ni xtau la btl ke x..

amry:tau xpe..aku pun penah tgk masa kt sekolah asrama dulu..tiap2 mlm la orang histeria..tp setakat ni xpenah lg la jumpa cmtu..mintak simpang..huhu

farahanis: jom bagi ceta ni kat mamat khalid nak?haha.mana tau hantu kak limah seksyen 2 tajuk tu nnti..kakaka

amoi:tak pun..hahahaha

nizam: ijam, awat lak aku xknai..haha..nasib baik hg tulis nama pnh..mmbr aku pun ckp mmg rumah tu murah..rm50 je..so, skrg ni dh xde orang nak sewa rumah tu sebab takut dgr ceta2 cmni pasal rumah tu..

miss lolly: seram ke?sejuk tak cik lolly?hahaha

yana: yana, rumah dlm gambar tu mmg kat seksyen 2..mmg btl rm50 hengget..tp xtau area ne lak..huhu

Anonymous said...

hmm... well i da g tgk da umah yg keras ni serius i ckp mmg seram der.....umah tu mmg semak but yg menjadi mushkil i ngan kwn2 ialah umah tu nmpk bersih je mcm dijaga rapi....n ape yg i rase n x tau nak ckp mcm mn mase g umah tu kite rase mcm ade org tgk kite je....hmm umah tu mmg seram x yah masuk la duk kat luar pun rase seram da klu ade sape2 nak g u all g kwsn umah kat depan wet world s.alam....n cari jl bunga raya....umah tu kat corner lot n dpn umah tu ade 2 buaian....k

zuar said...

anon: betul ke dah pegi?mmg confirm rumah yg dlm gmbr ni kn?mmg rasa seram ke?huhu

mai나는 한국을 사랑 said...

seram btoi muke kak limah tuh..meremang bulu roma..ENJIT ENJIT SEMUUTTTT!!!SAPE SAKIT NAIK ATAS !!!LAGU ANTU KAK LIMAH

kakiberita said...

kami skuad buat tinjauan angker.. meh tinjau2 tgk..

zuar said...

mai: hantu kak limah lagi seram ek?huhu

Anonymous said...

aq dh pegi kt umh ni...
mmg seram tul umh tu...

Anonymous said...

mmg penah dgr dulu mase blaja sane..citer trsebar tahun 2000 la..betul mngerikn~

khaty8 said...

pernah lalu kat rumah ni
lalu jer memang semacam lah rasa
rumah lain semua lawa2 jer, terjaga!
tiba2 lalu satu rumah ni, wujud perasan pelik
and, rumah ni sekarang masih dibuka untuk disewa
gila kot :-o

Anonymous said...

Masa belajar kat ITM Shah Alam dulu, rumah ini memang popular dengan masalah hantunya. Ramai yang menyewa terkena, kebanyakannya student lar. Rumah ini sentiasa kosong tak berpenghuni. Pandang rumah ini pun memang menyeramkan. Masa student dulu selalu perhatikan rumah ini bila jalan kaki ke komplek PKNS.

Silver Sky said...

Assalamualaikum...

citer menarik tp
ko pi LETAK gambar tu pehal
kecut perut aq :((
dah la roll mouse aq ni skali roll dah turun 1 page microsoft word :((

zuar said...

silver sky: mmg aku nk bg ko kecut perut pun silver sky..lalala:-p

Silver Sky said...

hahaha =))

x( sian kt orng sakit jantung kekeke....

SHUD said...

SCARYYYYY ...!!!

zuar said...

scary lagi cite hantu kak limah balik rumah kn..huhuhu

eyana said...

semekom...
ai..me n my fwenz juz pursue our study at msu(seksyn 13)
memndangkn kteowng freshie..kteowng ngah mncri umah..wlaupn daa ade umah..umah yg kteowng dowk skunk ny pown agk horror jgk..
so until one day...ade mmbe kteowng bg twu ade umah kt seksyn 2 tuk d sewa..time too kteowng mmg da xctd daa..tp ble dgr hrganye,,,kteowng cm pelik jek..sb dy ckp dua bln yg pertame xyah byr...so kteowng cncl tros tnpe pk pnjg..tp mlm too kteowng trgrak aty nk g tgok umah too..so wen we arrive there..kteowng nmpk umah too mmg semak gler...tp wen we uat u-turn tuk kua kteowng tgok umah too bersih..sebersih-bersihnye cm ade owng dowk c too...kteowng rse cm nk twon n msok jek umah too tp our driver(bf mmbe) kte da mlm..law btol nk dtg pg2 esok...nsb baek xjd sewa kt c too..law x..xtwu lh ape nsb kteowng plak..
seyezly kteowng x twu sal cite ny until we found ur blog...mayb sb kteowng bkn owng shah alm kowt...
btw thanx 4 de info...=)

Anonymous said...

salam.....

ex student uitm (2000-2007)..
cerita rumah berhantu kat sek. 2 tu memang betul, cuma gambar rumah tu yg x betul...kalaulah tu rumah yang dimaksudkan aku rasa tak betul lah, coz aku mendiami rumah tu pada tahun 2003-2007.

Anonymous said...

salam...
eh kalo aku nak beli umah tu brapa ek, market value? 10k-20k? aku boleh trus kasi cash...aku nak wat bisness fun fair < haunted house > sure ramai org nak dtg...hehe...

zuar said...

anon: rm50 x 12 bulan = RM600 kot sebuah rumah..hehe..bleh dh tu nk ble

Anonymous said...

hahaha...tumah tu dah ada orang beli....

eiyna_steady said...

seram sejuk bace cerita nieyy BTW betul kew :x

Anonymous said...

XTAKOT PON?

Anonymous said...

Ada byk version pasal kedudukan asal rmah ni... klu ikut crite kat atas, rmah yg bebudak tu sewa ialah rmah banglo... rmah dlm gmbr tu bkn rmah bnglo tp rmah teres dua tingkat... sy prnah lalu kwsan tu.. rmah dlm gmbr ni trletak dkt Jlan Bunga Raya Seksyen 2.... corner lot..knan kiri kwsan rmah tu ada org tinggal n jln nya sempit skit sbb byk kete parking kat tepi2 jln.... ada org prnh bgtau yg rmah yg dimaksudkan tu ltaknya btol2 kat tepi jln raya besar bertentangan dgn wet world.. rmah tu rmah bnglo and bumbung nya 3 segi..... blkng rmah tu ada bnglo warna putih yg dijadikan pejabat... tp kbnaran crite ni msh blh diragui sbb kbnyakkan org kat Seksyen 2 x prnh dgr crite mcm ni.... crite popular diklngan bebudak UiTM je.... wallahualam....

Syed Izzuddin said...

kalau nk menipu pon agak2 ahh.... sbb aq tnggal seblah umh tuhhhh... kang aq sepak sorang2 yg caye cite tuuuu ....

Anonymous said...

aku benci citer hantu hangpa, lu dongeng gila macam mastika- ssk benci

putra05 said...

aku seram sangat bace cerite n sampaikan bunyi plastik sampah kna tiup angin pun aku terkejut.

zuar said...

wahai anon2 sekalian..kalau tak suka kenapa baca..xke namanya suka tu..ekeke

putra05: takut sgt bunyinya tu bro.hehe

Anonymous said...

ak dah tngok dah umah tu, dekat dgn kolej jati.. smua rumah sekeliling cntik dan ada org dduk tapi rumah tu je xde org dduk dan terbiar....

Anonymous said...

apa ni barai je dari syakir dan badrul

Anonymous said...

slm...
cte ni cm cte obefiend la...
style mnulis pn sm je cn cte dier....

cuya said...

ermmm hye ak cuya....btol ker ap yg ak bcer ni...nak cyer tkot khurafat....but ak kne pcaye gak la coz ak skang ad job psal paranormal ni...ak nak taw la...pintu umah 2 sntia bkunci x?kalu x kunci kterang beh men msuk jew....kalu lock tak kan la kterang nak g mtak kunci kt uncle 2 plak kan...hmmmm.....cam ne erk?

zuar said...

cuya: krew 666 pun nak try masuk dlam tu gak.tp xleh sebab tak jumpa owner.klu dpt best tu.leh gak cari kebenaran cite tu btl ke x kn.hehe

Anonymous said...

Mana ade hantu kt umah tu...citer dongeng jer korg nih....

Anonymous said...

btol seyh..aku g baru2 ni at umh tu..seram seyh..
yg peliknyw aku tunjuk umh tu dengan jari telunjuk aku..tiba2 kilat..bulu roma aku naik..dan lagi satu cer..mem aku ckp nama sorang pompuan kat situ..baju putih..dye pon suruh aku blah..mula2 nak msuk..tp mem aku semua ckp x yah..sbb bahaya..so aku pon x masuk la..tp..aku ckp seram la

Veez Dazzle said...

Boley tahan seram citer nih..boley buat movie :D

Anonymous said...

suh uncle seekers la p terjah kalo dia terror.....hahahaha....cer try suh ..

Anonymous said...

=))
terkentut saye...

Anonymous said...

seram + kelakar wehh..

Anonymous said...

org sebelah rumah tu x kena kacau ker?ce pg temu ramah orang sebelah tu..bru tahu citer bebenarnyer..

Wilfred.S said...

Aku percaya cite ni....memang boleh jadi......

Potatoto Meow said...

tapi betul la kat area water world seksyen 2 tu mmg ada banglo 0. xde org pun duduk. kiri kanan ada org duduk. selalu lalu tapi xamik tahu walaupun tahu perkara tu dan kalau bole taknak tahu pun.

mimi said...

Awesome wokk baca cita nih tengah-2 malam. Meremang bulu roma. Teringin nak pi sana!

Anonymous said...

xbtol ni.....perhatikan cite die.....published taon 2008 kalo xclap....die ckp 9taon lpas...mmg dlm area 1999 la bnde ni....tp time tu enset ape yg ade loudspeaker? pastu bleh plak nk berdownload2....
mgkn benar,,tp ade tokok tmbhnye kat situ,,,
FYI: aku student uitm stay kat kolej meranti dulu.selalu tgk umah tu,,,

smile natili said...

ade takot,ade jgak seram tpi x tngok lgi dpan mata x yah tkut sngat...aq tkut dgn yg satu jer...

Maz said...

Sy rs sy msk uitm tahun 2000 ade je phone leh buat loudspeaker...n penah dgr cite tu n tuan yg tulis cite ni sendiri pn admit...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive