Saturday, February 19, 2011

Home » » Pak Cik Google Dah Tua!Suka Menipu!

Pak Cik Google Dah Tua!Suka Menipu!

Share

Pak Cik Google Dah Tua!Suka Menipu!

Korang pernah guna Google Translate tak? Google Translate ni memang la best, memudahkan kita yang tak berapa nak pandai bahasa asing ni terutamanya bahasa inggeris kan. Kalau student nak buat assignment korang jangan nak tipu, mesti pernah guna trik Ctrl A + Ctrl C + Ctrl V betoi dak??Haa..Kantoi!Keh3

Tapi korang dah guna jangan buta-buta je ikut pak cik Google buat translation tu. Jangan sampai kena tipu. Sebab pak cik Google ni dah tua...Nyanyuk! Umur dah berapa ratus tahun pun tak tau la. Korang tau ke pak cik Google umur berapa? Kenapa saya cakap pak cik Google nyanyuk???Haaaa.....Jom try tengok kat bawah ni:


1. Bukak website google

2. Kemudian kat bahagian atas tu ada perkataan Translate. Korang klik Translate tu.

3. Korang tukar setting tu jadi macam ni From: English To: Malay

4. Kemudian korang copy ayat ni "Market Focused Strategy" masuk dalam kotak bawah setting kat atas tu. Lepas tu tekan Translate.

5. Korang tengok apa yang pak cik ni Translate?????????




Ada ke patut dia pegi translate Market Focus Strategy ke Malay jadi Pasar Fokus Bollywood????????Apa kena mengena Strategy dengan Bollywood plak???Kah3.Sah nyanyuk!!

Korang rasa pak cik Google ni peminat movie Bollywood ke?? Boleh bagi tempeleng 2 3 das tak..Kah3



Nak yang lagi best korang boleh tengok entri ni  6 Trik di Website Google Yang Melucukan

8 comments:

iwan_dextrous said...

hahah..byk kali dh tgok member2 kne..ad tu buat assignment..last2 tgok ayat ntah ap2..

xazryx said...

haha .translate ni mmg x betul sgt .mereng .

Yiedpozi said...

Hahahahaha... Takleh caya sangat dengan Google Translate neh..

fAiRy PrInCesS said...

haah.. mang kadang translation die x betol. hahahaha. mr google translate mengikut nafsu je

s.y.a.r.q said...

syarq selalu gune citcat.com. same je macam pakcik google translation bahasa dye. Bile bace balik ape yg di translate, pitammmm..terus jadi lagi tak phm.,hahahaha

zuar said...

iwan: yang tu nmanya kantoi buta2..hahaha

azry: memang pun..kalau nak translate baik g tanya cegu BI..lagi senang..hahaha

Yied: bukan xleh caya..boleh je..tp jangan tertipu..kah3

fairy:hahaha..tu la pasal..dah nyanyuk kan..besa la tu..hahaha

syarq:jangan tak bangun terus dah la k syarq..hahahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ntahapeape tapi kelakau jugek. ngeee

zuar said...

miss lolly: tp jgn sampai guling2 dh la gelak na..ngehehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive