Wednesday, March 9, 2011

Home » » Gambar Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam|Apa Kata Diorang Pasal Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam??

Gambar Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam|Apa Kata Diorang Pasal Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam??

Share

Gambar Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam|Apa Kata Diorang Pasal Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam??

Korang tau tak, semenjak 2 menjak ni kan cite pasal Rumah Hantu Seksyen 2 ni femes gilerrrr..Tambah-tambah yang dok dekat area-area situ terutama sekali budak UiTM la. Femes kejap Seksyen 2 ni kan.Huhu. Oleh sebab saya ni sorang penggemar cite-cite seram ni, so memang minat sangat la nak tau kan. Sebelum tu kalau korang tak baca lagi cerita tu boleh terjah kat sini

Jom tengok apa komen diorang ni pasal rumah hantu tu. Ada yang dah pernah pegi melawat, ada yang tau dari mulut ke mulut je, ada yang pernah dengar dari dalam internet. Semua ada la no...Ce baca..Ce baca^_^. Baca je..Nak percaya ke tak terpulang la kan..Tapi best gak dengar pasal cite ni:-)


Ni komen daripada member sekolah saya dulu budak SMKA Baling. Nama dia Nizam Mansor

Salam zuar..aku ni Nizam..Kalo ang ingat lagi la..Hehehe..Emm..Aku baru baca ja nih post ang ni..Aku x pasti la cerita budak-budak tu betoi atau x...x pernah dengaq lak selama aku dok kat lembah klang nih..Hehe..Tapi pasal umah tu memang betol-betol ada..Hehehe..Aku pun x ingat la umah yang mana satu..Aku dok kolej Meranti dulu tahun 2007..Membe aku p riki umah kat Seksyen 2 sebelah tu ja..Memang dia ada cakap ada sebijik umah memang murah RM50 ja..Hehehe..Tapi kami x jadi dok umah tu pun..Sebab dah tau dah cerita dia..Hahaha..n ada satu lagi rumah kat Seksyen 11..Yang ni aku x pasti betol x umah tu angker..Dengar cerita ada orang kena bunuh then tanam kat dinding umah..Haha..Ada brann? P cari tgk..n umah Seksyen 2 tu siriusly aku lupa dah yg mana sebab aku pun dh lama meninggalkan Shah Alam..Try la p ronda-ronda Seksyen 2..hehehehe..


Perghh!!Menarik gak ni...Makin panas..ekekeke. Ni pulak daripada anonymous..Tak tau sape... Just komen bagi nama anonymous je. Boleh bagi nama plisss:-p

Hmm... Well i da g tengok da umah yang keras ni serius i ckp memang seram der.....Umah tu memang semak but yang menjadi mushkil i ngan kawan-kawan ialah umah tu nampak bersih je macam dijaga rapi....N ape yang i rase n x tau nak ckp macam mana mase g umah tu kite rase macam ade orang tengok kite je....Hmm umah tu memang seram x yah masuk la duk kat luar pun rase seram da kalau ade sape-sape nak g u all g kawasan umah kat depan Wet World Shah Alam....N cari Jalan Bunga Raya....Umah tu kat corner lot n depan umah tu ade 2 buaian....k


Jalan Bunga Raya??Korang tau?? Ni pulak komen dari facebook..Member saya  ex-student UiTM, Syed Muhammad Fikri
Aku g malam semalam kul 3 pagi 2 buah kete ngan membe-membe aku.... xtaula nak cakap camne, maybe citer betul n maybe citer rekaan semata-mata. Yelah penulis citer gempak, so bila baca nampak menarik n orang nak amik tau.... Then skang teknologi canggih, FB? Blog? Kalo post je bape seconds jek da heboh merata sane sini....Kebetulan malam semalam aku g tu, adela 2 orang mamat ni tegur kitorang, die cakap die memang orang Sek. 2, stay ngan family r.. Bukan student...Die pun pelik asal ramai sangat datang Sek. 2 ni nak tengok antu...Padahal xde ape-ape pun sebenarnye....1st die tegur coz macam da rimas sebab diorang rasa x best sebab orang kuar masuk area situ malam-malam...xde privacy... So diorang da nak report polis, tapi kesian so diorang cakap cara baikla... Explain citer sebenar... Ntahla... Kalo nak tau betul ke x, tryla masuk tido dalam umah tu ke camne... Aku g malam semalam punya ramai budak-budak datang n masuk umah tu amik-amik gamba... Tapi xde ape belaku pun...Bese jek sume... Sekian

Ni sambungan lagi...
Maybe betul maybe x, cume ape yang brader tu cakap Sek. 2 tu ade 2 buah umahla yang bese dak2 g... 1 umah betul-betul depan Wet World tu... Banglo xde orang, umah tu die cakap uncle die punya, uncle die pindah dok Mekah...Then umah tu kosongla, but da jadi citer macam ni... Umah tu asal nak jual, tapi xde buyer lepas orang citer bukan-bukan.... Ramai datang nak beli tapi last-last cancel...Sian uncle die tu... Then umah yang dalam gamba ko tunjuk tu die gtau xde ape-ape pun... tapi xtaula betul ke x die cakap tu... Nobody knows...Cume adela sebuah umah lain tapi skang cume tinggal tapak jek sebab dah diruntuhkan...Dulu die citer adela bomoh ni datang konon nak buang hantu, tapi sedar-sedar pagi bomoh tu ade kat tasik Wet World tu...Em tapi umah tu skang tiggal tapak kosong jek...

Perghh!!Macam-macam cerita yang keluar kan..Sebenarnya banyak lagi cerita pasal ni..Malas nak tulis..Best jugak kalau di layan..Layan boleh..Nak percaya tu tak pasti. Kalau nak tau betul ke tak try la pegi tido kat dalam rumah tu semalaman macam kawan saya cakap baru tau betul ke tak kan ^_^.

Tapi cerita sebelum ni yang mati semua tu maybe ditokok tambah untuk nak sedapkan cerita..Bila dah ditokok tambah mula la cerita jadi mengarut. Tapi maybe ada jugak yang betul sebenarnya..Ada yang cakap kawasan tu keras sikit. Bukan tak percaya..Tapi buat apa kita nak takut..Tu pun makhluk Allah jugak kan..

Ok la..Kalau korang nak tengok Gambar Rumah Hantu Seksyen 2 tu boleh tengok kat bawah ni..Saya ambik dari sini






Jom gi bercuti kat rumah ni nak??





Rumah Hantu Shah Alam, Rumah Hantu Sekyen 2, Gambar Rumah Hantu Shah Alam Sekyen 2|Rumah Sewa RM50 Seksen 2 Shah Alam

78 comments:

GadisGula-gula said...

bukan dia cerr rumah banglo kE?? ni dah mnyimpang ni..

Muhsin Aminudin said...

rumah tu kalo datang ramai2, antu pon takot..

btw, jom baca pendedahan aku

rumah antu shah alam

RazFiRa said...

NAK...NAK.. haha

domokun said...

aiyer><

decrewz said...

Jom kita g tengok..hu3. Jai ada terbaca jugak pasal umah n, seram bulu tengkok, baca mlm plk tu..hu3

amry said...

serious meremang gak bulu roma aku ni bro baca komen2 member ko.lagi2 yang first tu.
kalau aku duk kat sana,mau aku ajak ko tidor...aku minat gak benda2 angker ni...cuma tak terjumpa jer lagi.

Kaymama said...

tengok gambar macam seram jer.. hu hu

serilestari said...

2 hari aku bace kisah tuh...bace half2 coz cuak duk sorang2 kat umah.

cinta said...

seram gak tgk gmbr umah ni yek

::ienafazlyna:: said...

erh meremang segala bulu tgk gmbar rumah nie...tgk gambar je dah seram, kalau aku la yg duk seksyen 2, dan kalau betul lah rumah tu berhantu, sumpah aku tak kan lalu pun depan rumah tu..beraninye korang g amik gmbr..uhhuuhh

Hazwan said...

huhu tak penah pegi lagi kat sini

Shukjessa said...

konfem ke tu ss 2? tak pernah perasan lak rumah tu dekat ss 2. kalo ss 3 ade la yg lebih kurang mcm tu. tp tu pon dah renovate.

yg aku pernah tengok satu rumah dekat ss 2 ni dulu sebuah rumah ada perigi dekat laman. tapi tu dulu la, skang kalo gi area ss2, rumah banglo sume dah renovate lawa-lawa.

aku tak pernah dok umah berantu ni tapi aku pernah la dok ss 2 (rumah teres je). mmg jadi buah mulut la walaupun tahun aku dok tu tahun 2005.

tapi aku ada cerita hantu kolej perindu uitm, blok 2 tingkat 4. ni pon cerita dari mulut ke mulut dari senior2 =)

munna said...

nampak mmg menyeramkan.. klu duduk sana .. mmg kak munna tak lalu punya depan rumah tu

Encik Psychopath said...

aku boleh kate tiap2 pagi melintas depan rumah tu. aku jogging pusing tasih shah alam. blom pena lagi kene terjah dek hantu. tp aku meremang gak bile dgr cite fb tu even aku tataw pape pon pasal tu.

Sharinginfoz said...

macam2 pengalaman org mengenai rumah hantu ni

mamawana said...

Rumah tu dah kosong cos hantu2 dah pindah merewang kat tempat lain...

Faiz said...

Aku tau rumah "berpenghuni" kat seksyen 24, aku leh tunjuk rumah tu malang nyer tak tau nak describe kawasan rumah cam ner. Yang paling menonjol skali rumah tu design 80'an cat oren tingkap sliding door tinted. Dalam kawasan rumah tu ader pokok jambu yang tinggi, besar dan tersangat subur. Pokok tu sentiasa berbuah (tak penah berenti). Pokok tu macam atap natural, kalo panas terik pun cahaya tak masuk rumah (tambah dengan tinted lagi lerr).

Kengkawan aku dulu selalu kena kacau time duduk situ, last2 diorg pindah. Aku lak tak penah kena kacau time tido rumah diorg. Aku ingat time diorang nak kuar makan mesti paksa aku skali makan ramai2, tu yang wat aku pelik. Tapi kekadang aku tolak coz assignment banyak and tido lewat so terpaksa lah sorang or dua orang tinggal dengan aku. Diorg citer pasal rumah tu pun lepas diorg dah pindah. Rumah seksyen 7 aku pun berantu gak sama dengan asrama puncak perdana aku dulu. Katanyer ader kepala orang kena buang kat longkang besar belakang asrama.... Kena kacau true story ok. But tak lah serius mcm mamat nih nyer cite.

zuar said...

gadis gula2: entahla gadis gula..hahaha..baca je la kn

muhsin: ntah2 drg kumpul lg ramai kt rumah tu..^_^

razfira: jom!jadi volunteer masuk rumah tu ok!hoho

decrewz: jom3!

amry: ko ajak aku tido??aku tinggal ko sorang2 la kat c2..hahaha

kaymama: dengar tajuk pun dah seram.hua3

serilestari:hahaha..laa..nak takut pe..tu kat seksyen 2..bukan kat rumah seri kn.ngeee

cinta: seram der!!huhu

ienafazlyna: jgn lalu..masuk je teros rumah tu...kekeke

hazwan: aku pun xpenah..hehe

shukjessa: mmg lama dah ke cite ni..aku pun baru tau je..huhu

munna:akak jangan lalu..akak masuk terossssssss....haha

encik psychopath: hahaha..kalau xtau pape bek amik tau..nanti leh bgtau kn..kekeke

sharinginfoz: tula pasal..tp xnk la dpt pglmn sendiri..seram gak derr..huhuhu

mamawana: hntu tu ada lagi..cuma drg malu je nak kuar skrg..maybe baju dah buruk kot.lama sgt kn.ngeee

faiz:thanks faiz coz share cite ni..minat ni..huhu

Anonymous said...

faiz: study pncak prdana ke? aku pon sama gak..

Anonymous said...

tuannya saper?

Faiz said...

Puncak horrorkan. Aku time kat puncak lah dengar ramai orang kena kacau. Yang kelakarnyer aku duduk bilik lapan orang. Lapan2 sume penah kena kacau in different times. Dalam 'asrama apartment' kitorang ader tiga bilik. Satu tok 4 orang, dua bilik untuk dua orang.

Aku duduk bilik empat orang, satu malam tu salah sorang kawan aku nampak ader orang tido ats katil salah satu dari roommate kitorang tapi lepas tu dapat tau takde saper pun dalam rumah time tu.

Aku lak time tengah dengar radio pagi2 buta dalam kul 3 kot terasa ader orang pegang tangan aku. Aku pun alih tangan aku mcm menyentak (coz aku tak ske di pegang huhu) tapi tengok yang ader dalam bilik time tu pun kawan aku yang tengah nyenyak tido kat katil sebelah. Katil lak katil besi kalo dia gerak memang dapat dengar nyer ah. Selang beberapa minit lepas tu aku tutup radio and bersedia tok tido. Time tengah pejam mata jer dengar suara perempuan gelak. Aku pun bukak mata tok pastikan bentul la aper yang aku dengar tu, tp takde orang pun yang aku nampak or apa2 yang berlaku time tu. Dah tu setiap kali dia gelak aku macam automatik bukak mata tp aku ignore jer malas nak layan. Yang aku tak tahan tu last2 dia leh lak gelak panjang. Aku pun aper lagi lompat atas kawan aku and peluk dia hahahaha. So malam tu aku dengan dia tido kat ruang tamu dengan roommate lain.

Kawan aku kat bilik sebelah lak (bilik kongsi dua) nampak ade orang duduk atas kerusi study bilik dia dengan lampu study on. Lampu study tak terang tapi dia cakap orang tu duduk membongkok and pandang dinding jer dengan kedua belah tangan dia terletak atas meja study. Dia sempat tengok tangan orang tu. Dia cakap lengan baju orang tu kotor and nampak buruk. Kawan aku takut tp buat2 lalok tido (tak tau lah perkataan tu btl ke tak)

Kawan aku lagi sorang tido kat ruang tamu dengan sorang lagi housemate. Time dia tido ader orang peluk dia, dia panggil kawan dia yg tido kat sebelah (dia menghadap belakang kawan ni)but kawan dia nyenyak sangat. Tapi setiap kali dia panggil, benda tu peluk dia lebih kuat. Sampai satu tahap benda tu peluk dengan kaki-kaki dia skali. Kawan aku tak tahan dia jerit masuk dalam bilik sorang housemate kitorang ni. Yang pelik nyer housemate aku yang dalam bilik tu tak tido pun lagi, lampu pun terpasang lagik. Terkejut mamat tu.

Sorry Zuar flooding your comment tp nak kongsi citer jer. Bahasa lak lentang pukang wakakakaka. Lama tak karang cerpen. Tapi nih kisah benar k :)

Faiz said...

Anonymous: Yup study sana dulu. 2005(kot)-2007

Anonymous said...

bile bace citer ni n tgk gamba yg aku dah tgk ni mmg nampak cam ader yg bercanggah la..dalam citer tu kate nye umah banglo..tapi gmba yg di kuarkan plak juz double stry nye umah..aku tnye awek aku gak pasal die student uitm..die kate cite yg orang duk bace ni gabungan 2 citer..btol o x tu wallahualam..aku tiap mggu g shah alam.kt aquarium dpan wet world tu..teringin gak nk g tgk umah yg dalm gamba ni..tp bile dah smpai kt situ xingat plak nak sggah tgk..

fary said...

aku pernah lalu area situ..tapi aku tak tau pasal rumah tu..aku dah blah shah alam baru aku tau cite nie...sebab dia berkaitan tempat aku blaja uitm..so mcm menarik gak ah nak tau kesahihan nye.....tapi aku da bace postnye..seram gak tgk gmb detail kat sini

Anonymous said...

rumah ni dkat je dgn sigboard jlan bunga kamunting...sng citer masuk lorong kawasn perumahn kt kfc sksyen 2

zuar said...

wah..bertambah lagi cite horror kat sini..best3^_^.rumah tu masuk lorong kat kfc tu ke?

GhostBastards said...

Rumah ni takda apa. ktorang dah masuk. aku dah terajang pintu atas yang kunci tu. takda apa pun. tapi dalam bilik tu ada barang2 lama. katil besar n katil baby 1. pastu perabot dalam bilik tu perabot lama. brg2 semua old fashioned. ntah budak2 mana join ktorang masuk. ramai sgt. masuk skejap je. rimas.

malam esoknya datang, dah kunci. ktorang lah penutup generasi. :P

pastu yang kata busut2 tu ktorg pijak. takda apa pun. sihat je. so jgn lah terlalu percaya kata2 orang. benda2 ni bukan boleh tarik nyawa kita pun. just kacau2 mcm tu je.

zuar said...

ghostbastards: hantu tu dah lari kot ghostbastards..korang ramai sangat..ekeke

Anonymous said...

20hb march yg lepas aku dah g umah yg dikatakan seram di ss2 shah alam 2..sempat gak la aku bertanya orang disitu.kononnya kiteorang nak cari umah sewa la kat situ.hehe..berjaya gak la korek sdiket sebnyk cite pasal umah itu..mengikut penduduk disitu,tak ada apa yg menyeramkan.biasa la umah tinggal yg dah lama kosong macam2 mulut bercerita..sebenarnye tak ada apa..aku bukan ckp besar tapi bila g sane cam ntah la..insyaallah memang tak ada apa pun kt umah 2..jangan dgr cite dr mulut org lain,g sendiri n pandai2 la tanya org area situ apa yg ada disebalik umah 2 k...

zuar said...

anon: ntah la betul ke x kan..ada sebuah rumah lg kat sek 12 menyeramkan gak

Anonymous said...

I think the one in front the wet world. Been heard since 2007 when I was a student in UiTM. Hard to believe coz' it seems like nothing happen. Just a horror story to scare the tenants, and even students!

Muhsin Aminudin said...

anon, pernah pg tak rumah tu?

Nzyrahun said...

hmmmmm pasal sek 2 ni,aku tahu ada dua rumah
satu gambar dekat blog kau ni

satu dekat wet world,hmmm dgr gak cite2 mcm ni,n sumpah scarry sobs nasib baik aku tidur dkt rumah xtidur hostel huhu

Anonymous said...

huhuhu... da penah g~~ lalu jep.. tapi seram n asik teringat jep rumah tu~~ snang kata rasa macam memangil2.. asik terbyg n teringt~~ nak g ajak le~~ na msok plak...

Katie Florida said...

Ee. Seram jugak rupa umah tu yer. Tapi btoi ke cta dia orang tu, or skdar nak tambah kontroversi jer? :p

Katie Florida said...

Isk! Btoi ke nie? Nak jugak la p tgok :p ehee.

Intan Shazwani said...

yeke..maybe btul maybe tak..tapi umah tue kan dah lama tinggal sbb tue nampak mcm seram tapi mcm mana lak ngan jiran sebelah umah dia tue???relax je ke???tak kena kacau ker???ape kata awak pi interview jiran sebelah umah dia..mest cerita nie lagi bertambah best kan...ini pendapat saya je lah..

zuar said...

ntah la betul ke tak..kalau betul betul la..kalau xbetul kena tipu la kan..hehe

Anonymous said...

dah la...umah tu n umah banglo ijau tu x de ape pon...tu semua mitos dari mulut ke mulut je...kebanyakan dari bebudak sec2 sendri n member2 itm.....cume there is some place kat sec2 tu ade ganguan skit....

Anonymous said...

semekom...
ai...me n my frenz bwu jek pursue our dip kt msu(seksyn13) kte owng ngah mncri umah wlaupown kte owng da ade umah kt seksyn 15,,tp umah kteowng pown horror jgk...tp x sehorror umah ny..
ade 1 ary,,ade mmbe kteowng g taw sal umah ny...then memule kteowng xnk sb plik ngan byrn dy..tp ble mlm too kteowng tergerak aty nk g tgok umah too..so lam kul 3pg kteowng g sne mse 1st kteowng lalu dpn umah too nmpk messy skit..then ble kteowng uat u-turn tuk kua..kteowng tgok umah too bersih jek...cm ade owng dowk umah too....kteowng ade gak ase nk g twon tgok umah too tp our driver(bf mmbe) ckp jgn sb da mlm..dy kte law nk tgok better pagi2...lps bce kt ur blog ny bwu kteowng twu yg umah too cm too...nsb bek larh xjd sewa...law x..xtwu apelah nsib kteowng...
thanx 4 de info ya...

Anonymous said...

salam.rumah tu memang da ada bbrp 'family' yg duduk.rumah lama tinggal biasalah.

Fazra Zulkifli said...

haaaa !! seram lhaa jugax .

miko_chan06 said...

ahha.. yg die circle tu.. nampak cam busut... busut kah itu? :|

zuar said...

miko_chan:tu bkan busut..ntah benda ape pun xtau..huhu

Anonymous said...

salam........
familiar sangat ngan umah tu...umah tu adalah bersebelahan ngan rumah sewa ku (2004-2008)...budak pompuan yang stay d ctu...penah gak dengar suara pompuan mengilai n suara bdk menangis tp tdk ada apa pun berlaku....pokok mangga tu selalu aku panjat..rumah berhantu di sek.2 tu cat dia warna putih n bersemak...
rumah di atas tu rumah ke-2 sebelah kiri jalan bunga kemunting sek. 2....tak seram pun umah tu

zuar said...

rumah ni dah ada orang beli la..dah bercat baru...ngee

Anonymous said...

takde hantu.kalau ada itu adalah jin yang suka kacau orang...sifir dia mudah saja...
kalau kita takut,dia berani...
kalau kita berani,dia pulak takut...

zuar said...

benda2 ghaib ni mmg wujud...kita jgn takut je..takut hanya pada Allah..:-)

Anonymous said...

ehem, boleh percaya tak wahai blogger ?

sorry musykil sedikit :D
but interested story, seriously.

zuar said...

memang interested..tapi nak pecaya or x terpulang pada diri masing2..Sekadar hiburan;-)

Anonymous said...

penah gak dngr citer ni kt kwn2...per kate kiter ramai2 yg komen n like page ni 2won ...intai cikit tmpt ni..bkn la nk bajet brani ker haper...tp kiter lalu c2 tgok jp pon ok wut...juz my opinion..^_^
0172184939 -eryn

Anonymous said...

aku baru jer ronda2 kat area rumah tu ptg td.. hujan bkn main lebat lagi.. tp aku tak rase aper2 pun..

zuar said...

tak tau la betul ke tak cite ni..

Anonymous said...

semalam saya lalu kat umah tu . .mcm seram jgk . . mlm tu xleh tido sebab asyik teringat kat umah tu . .hahahah!!! tp buaian tu da x kat depan umah.da kt tepi. . dkt2 dgn pokok besar tu . .tngk same je . . xde org duduk pon. .azilah @ puchong .

Aida Haslinda said...

sy percaya je, sbb rumah tinggal lama dan busut mmg tmpat jin. jin nie kurang asam, klu boleh dia xnk share rumah tu dgn kita, dia akan halau kte dgn usikan hantu-hantu..kalau nk duduk jugak rumah tu, boleh tp kena buat kenduri doa selamat, bacaan yasin beberapa hari berturut-turut. kita plak la kan yg halau diorang. yg busut tu, klu org yg tak tahu, kesian. kita yg beriman, kena la tahu juagk tntg alam ghaib ni, at least kena tahu tempat-tempat jin duduk. sedangkan tersepak busut pun dah boleh sakit kaki yg pelik selama berbulan-bulan, inikan pula nak dibuang, dicangkul busut tu..mmg jin kejar la, marah..kena la tahu caranya. kalau tak percaya, cubalah! klu beruntung, dpt berubat panjanglah usia kita -dr org2 berpengalaman..

zuar said...

anon: memang rumah tu xde sape duduk lagi.cuma cat baru je.hehe

aida haslinda: thanks aida coz bagi pendapat n nasihat.memang terbaik^_^

Anonymous said...

lain kali kalau nak umah yg da lama tinggal, bersihkan dulu...cuci pe yg patot...lps 2 azan kt setiap pnjuru rumah...wat bacaan yasin ramai...kalau boleh hiaskan dinding2 rumah 2 dengan kalimah allah...jgn nk ckp besar,budak2 skg ni ckp je besar...xtakot antu la konon...ada depan mata mengelabah korg lari...lgi satu rajin2 la solat..ada ke antu kacau kte mse solat?xkn pnye...tpi kalau perangai korg cam setan mmg patot pon kna kacau...mgkin dulu korang ada wat jahat ke kt orang...sbb 2 tuhan balas balik...

appleplastik said...

macam mane cite pasal rumah ni bole tetiba jadi sebutan orang ramai?
hmm..

aku sekolah kat situ.
hari hari lalu rumah tu.
takde la pulak aku nampak pape.
rasa seram tu ada la.
mungkin sebab rumah tu semak.

tapi sekarang dah cantik kot.
nak jual lagi.

ps: kesian kat tuan rumah tu.nakjual rumah tapi orang tak nak beli. :)

appleplastik said...

hah.

lupa pulak.

aku rasa sekolah aku yg kat situ tu yg ade hantu kot.

mak guard, pakcik guard, brader guard semua penah nampak.

penah sekali tu aku tunggu mak aku ambik (6.00pm onwards), ade budak tetiba histeria.

pastu yg lelain pon ikot.


huhu.
aku rasa demi KECERMINAN sekolah tu, dorang buat cerita yg rumah tu pulak ade hantu.
hohoho.

atau mungkin juga hantu di sekolah dan di rumah tu satu family :p

Anonymous said...

rumah ni nak dijual ade iklan kat mudah.ni link dia

http://www.mudah.my/Double%20Storey%20House%20SS%202%20Shah%20Alam-13076699.htm#xtor=AD-32-[13076699]rumah

Anonymous said...

SAYE DAH G RUMAH TU,..CERITE TU MEMANG TIPU,..COZ BUSUT PUN MEMANG XDE, SAPE LE YANG BUAT CERITE TU SILE LE TAMPIL KEDEPAN,...BUAT PENDEDAHAN SEBENARNYR,..MENIPU ORANG JE KROJE KAMU,...RAMAI GAK YANG KENE TIPU

Anonymous said...

rumah ni nk dijual.ada sapa2 nk bli?
http://www.mudah.my/Double+Storey+House+SS+2+Shah+Alam-13076699.htm

Anonymous said...

pasal rumah tu aku x sure..tp org yg meninggal 'naim' tu kwn abg aku..cerita tu mmg btul,xkan la kwn2 naim nk tipu sal kematian kwn dy..ko nak tgk ke kubur naim tu..abg aku dah ziarah la..

Anonymous said...

sy pon pening..xtahu yg mane satu..dah 7tahn dk shah alam..dulu mase stady penah lalu area situ sorang2 kul 2pg..mmg seram,gelap..suram ajer kwsn s.2 tu..tp sbb mase tu xtahu cerite,so xde pape yg berlaku..

aRz oNe said...

kalo citer psl banglo seksyen 12 tu aku penh masuk duduk sejam kt tgga belakang tu... masa tu join team seekers... xde ape2 pon yg mgganggu aku masa sejam aku duk dlm tu sorang2... hanya ditemani kamera jer....

Anonymous said...

rumah kalu lama tinggal mestilah ada Jin yg tinggal kat situ.. biasa lah.pas tu korang panaskan lagi tempat tu mangatakan ada Hantu.. seolah korang memuja-muja rumah tu.lagi lah seronok setan tu. cuba korang puja pen atau PC korang pulak, compom pen dan PC tu akan ada jin yg bertenggek sebab kene puja.. setan ni tunggu utk dipuja je.. baru timbul mereka ni.

wasalam.

Shadow Master said...

kitorg smpat msuk ke dlm perkarangan rmh ni(sehari sebelum tuan rmh ni mengunci balik pgar dpn rmh ni dan mengecat semula,myb untuk disewakan balik)...

just rase xde pe2 time jenguk rmh ni,tp camera aku dpt snap 1"benda" ketika berada dlm perkarangan rmh ni...

pe2 try follow www.fatalframe09.blogspot.com

Anonymous said...

aku ni memang dah lama duk shah alam ..sejak kecil lagi..masa aku kecil dulu, memang kami pernah dengar macam macam versi pasal cerita rumah hantu seksyen 2, ada yang kata rumah tu berhantu pasal ada sorang pelajar skolah ssaas sekolah menengah seksyen 2 tu bunuh diri pasal tak dapat result yang bagus..dulu sekolah ssaas memang femes lah...kalau nak masuk kena ada peperiksaan khas kalau lulus baru boleh masuk.kira kira ala ala MRSM la tu...*PERHATIAN: ziana, raja azura, anuar zain yang pernah sekolah kat situ ternyata bukan orang bodoh..!! budak perempuan itu dikatakan berusia 15 tahun dan tak dapat result yg bagus for SRP..hmmm...sebab kecewa dia gantungkan diri..tu versi yang aku dengar..bukan versi orang kena bunuh diri..tapi kan.aku rasa kalau tanya artis yang sekolah kat situ especially during 80,s mesti dorang lagi tau pasal citer tu kan..??? masa aku form six kat ssaas pun aku tanya gak member aku pasal citer nie ..dia duk kat area sction 2 menghadap sekolah ssaas dan dia pun mengakui versi cerita aku nie tapi dia cakap lokasi rumah yang aku tunjukkan tu salah hahahaa..sengal baru aku tau ada dua tiga rumah yang berantu kat situ...!!

Anonymous said...

hah.

lupa pulak.

aku rasa sekolah aku yg kat situ tu yg ade hantu kot.

mak guard, pakcik guard, brader guard semua penah nampak.

penah sekali tu aku tunggu mak aku ambik (6.00pm onwards), ade budak tetiba histeria.

pastu yg lelain pon ikot.


huhu.
aku rasa demi KECERMINAN sekolah tu, dorang buat cerita yg rumah tu pulak ade hantu.
hohoho.

atau mungkin juga hantu di sekolah dan di rumah tu satu family :p

December 31, 2011 11:30 A

beb..sekolah ssaas tu memang berantu lah beb..aku kalau berhimpun hari isnin pagi pagi terasa macam ada orang pandang aku kat dewan..ko tak tau ke dulu ada ustazah kena sergah ngan hantu kat dewan..dia mengajar petang masa tu..tunggu laki dia ambil..dia dengar macam orang main bola keranjang kat situ..dia pergi check kat tingkap dewan and hantu tu tiba tiba muncul depan mata dia.cerita.ni dah lama dah..zaman zaman cikgu disiplin kesayangan korang tu esmawi tu..

Anonymous said...

korang nie cakap pasal rumah saja..ko tau depan seksyen 2 tu tasik shah alam tempat orang merendek tu pun berhantu gak tau....dulu pernah ada penyelam cina..nak buat rekod menyelam dalam tasik shah alam.tujuh hari tujuh malam kat situ tapi tak sampai satu hari terpaksa naik balik sebab nampak ada lembaga mata merah tenung dia kat situ..sekarang nie dah tak de lagi hantu kot..yang ada hantu merendek berkasih kasihan...selain seksyen 2, korang boleh cari kawasan perumahan berhantu belakang sekolah bisu kat seksyen 17 yang orang seksyen 17 selalu panggil KEBUN tu..situ memang berhantu beb. but anyway..seksyen 2 memang seram..aku kalau balik dari uitm..malam malam melilau mata aku pandang rumah banglo kat sana..mana tau kot kot..kalau ada benda putih melambau

Anonymous said...

aku,ex student Uitm 94-98,rumah kat seksyen 2 tu,memang seram.ada sekali zaman aku, ustaz2 sewa,24 jam pasang tape bacaan alQuran,,last2 pagi besok depa semua skali dengan radio dihimpunkan di belakang rumah,,,Waktu aku study Itm dulu kalau ke Tasik shah alam konfem jalan lalu area rumah tu,,menyeramkannn,,

lurff baby said...

aku rase ni citer tu karangan kreatif budak2 uitm. coz terlalu ekstrim. rasenye jin/syaitan x ganggu manusia smpai mcm tu teruk. lg 1 dr segi zaman die citer, rasenye budak2 dlu x guna laptop lg. sume gune PC je kot..

Anonymous said...

boleh bagi no telefon tn rumah tu tak? saya tinggal di seksyen 3 shah alam. saya berminat nak sewa. sebab saya dah lama ikut seorang ustaz ni kejayaan 100% dlm memancung dan membunuh hantu2 dan makhluk halus serta jin. sebelum ni kami pernah pancung berpuluh-puluh hantu yang menganggu kat bangunan kebudayaan di seksyen 7, shah alam. tolong reply kat email mencari.rahsia.kebahagiaan@gmail.com

Scha mun said...

hmmmm .. sy student y blaja kt shah alam lahh .. bru je bberapa ary lpas mase 2 sy n kwn2 nk g bkak puasa kt lua ..n then kami jln2 dlu .. lpak2 kt dtran shah alam .. last2 ade mbe sy nie y t'ingin sngat nk tgok umh kt seksyen 2 y d'katekn keras .. so driver y bwk kami nie bwk lahh .. k'btulan sy dduk kt blah knan blkg p'mndu .. si p'mndu 2 sruh toleh knan mse lalu 2 .. umh 2 ats bukit .. kt conner lot .. mase sy tgok umh 2 ntah lah x ade lakk ase pape tp agk seram kdaan umh 2 .. tp mmg bersih umh 2 .. juz semak sikit .. ade buaian kt dpn pkok besar .. blek 2 slah sorg mbe sy kate dy ase laen mcm .. 2 lahh dy y gatai nk g tgok umh 2 .. dy lakk ase laen .. tp kn umh sewa kt area seksyen 7, pusat komersial x ade pape kn .. law ade pape gtaw .. hahaha

Gina Gila said...

rumah ni da cantik da skrg...xde da la semak cm dlm gmbr atas tu

Anonymous said...

faiz.i rasa memang rumah kat s24 tu berhantu. I pernah sekolah rendah kat s24. i ingat lagi member i tunjukkan rumah tu. memang dari tahun 90 an rumah tu dah berhantu. i biasa sekolah petang masa lalu kat sanapun rasa lain macam. tapi tu dulu masa kecil kecil. bagi i rumah berhantu ni ada kat mana mana. i rasa you atau admin patut try cari rumah berhantu kat kampung sri aman, puchong. Member i pernah sewa rumah tu. tak sampai dua bulan pindah. Mana taknya. Setiap Maghrib sampai ke Subuh ada gangguan macam macam. nanti i try minta alamat rumah tu.I pernah tengok rumah tu tapi tak rasa apa apa.Lagipun member i cakap gangguan berlaku kat rumah tu dan kawasan bersebelahan rumah tu. It means something kan> Member I pun boleh tahan pelik gak. Lepas tak tahan kena kacau terus pindah rumah lain, tapi rumah yang dia duduk sekarang nipun beberapa tapak kaki saja dari rumah yang berhantu tu.

Anonymous said...

Ada no phone owner tak .saya nak beli

kamal said...

Rumah tu berhantu gila

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive