Tuesday, April 26, 2011

Home » , » Cara Masukkan Widget Follow Blog By Emel

Cara Masukkan Widget Follow Blog By Emel

Share

Cara Masukkan Widget Follow Blog By Emel

Salam satu dunia semua..Apa khabar korang??Hope sihat sokmo. Dah lama tuan blog ni tak update blog. Dah berzaman sampai berkulat pun ye jugak. Kesian kat blog ni. Tuan tak jaga..Hoho. Bukan ape..Tuan blog ni sangat busy @ buat-buat busy @ malas @_@.

Bila dah lama tak update si spiderman pun mula la nak tunjuk hero buat sarang kat sini. Hampeh tol!. OK la..Lama dah tak buat tutorial pasal blog ni. Kali ni saya nak share satu tutorial cara nak masukkan widget follow by e-mail supaya senang orang yang tak ada blog nak follow blog kita. Dalam malas-malas ni pun rajin gak nak share tutorial ngan korang..Huhu

Oleh sebab blogger dah release satu lagi widget yang lebih mudah nak masukkan aplikasi follow by email tu kat blog, so tak payah la kita susah-susah lagi nak godek-godek kat tempat lain.

Cara dia kat bawah ni..Simple je..

1. First sekali korang pegi ke Dashboard > Pilih Design

2. Pastu pilih Add a Gadget

3. Dah keluar senarai macam-macam gadget/widget kat situ korang pilih yang atas sekali Follow By Email

4. Lepas tu tekan la Save..Settle masalah..Huhu


Bila dah masukkan widget tu, akan keluar la kotak macam kat bawah ni kat sidebar korang....




Kalau korang nak try jadi ke tak, bukak blog korang, pastu masukkan la emel..Nanti dah update blog tengokla kuar ke tak kat emel yang korang masukkan tu..Kalau kuar berjaya la..Kalau tak kuar gagal la jawapannye..Hua3

p/s: Widget ni untuk sape-sape yang tak ada blog n then nak follow blog tu tapi tak tau macam mana boleh la subcribe guna emel..Senang sikit..Kalau yang dah ada blog follow je la guna widget Follower tu..Kan senang..Kalau bab - bab takut stalker tu semua kalau tak guna widget ni pun orang leh jadi stalker..Kan?.


Tak de sape nak tolong cukupkan sampai 1000 ke?Baru 785 orang subscrie guna emel..Sedih3..Isk


11 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

dah try dah.. tapi mcm xbest je sbb xtau siapa yang req utk follow by email.. mana la tau stalker ke kan? menakutkannn~

hans said...

xnak letak
risau kang jadi perkara lain lak
hohohoho

Kidney Expert said...

Kalau di WP pula ada juga pluginnya kan bro?

amry said...

hm...bila baca komen, aku pon terpikir..kang berlambak2 email sampah masuk inbox aku..ngeri sehhh....hehe..apa2 pon thanx bro..aku baru tau jer ni..hee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

satu lagi ilmu lolly dapat =)

zuar said...

aisumi:kalau letak widget follower pun kita xtau gak drg sape kan..kalau follow invicible cane..sama je..huhu

hans: oit pak cik?/hg takut pe??hantu kak limah ke?kito bakooo je..haha

kidney: klu wp xpasti la bro..maybe ada kot..dlu punya la susah nk masukkan widget ni pki feedburner..skrg ni sng je..huhu

amry: kalau tak nak emel masuk mcm2 benda tak payah la subscribe kan..Kita letak suruh org follow..bukan kita yg follow..huhu

miss lolly: thanks mak cik lolly..lama xnmpk..g bercuti xbwk balik buah hati ke??opss..buah tangan..huhu

wazy said...

Cara ni simple jugak
tapi kalau nak lagi elok buat dari feedburner

zuar said...

wazy: bro, sama je yang ni ngn feedburner kan..yang ni lebih mudah nak pasang..feedburner tu susah ckt.

paddyfield said...

tq de :)

Cik Ice Krem said...

ohaiyoo....nk mna tlg sjr cra nk mskn wigte dlm blog...xfhm..ssuh nk fhm...pening d buatnya..sy wt xjd...onegai...plz..huhu

Hime said...

thanks..sy bdk baru..seb bek ade jmpe blog ni..pham la skit cara nk buat..^^

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive