Thursday, June 23, 2011

Home » , » Kelayakan Olimpik 2012: Malaysia vs Lubnan 23/6/2011

Kelayakan Olimpik 2012: Malaysia vs Lubnan 23/6/2011

Share

Kelayakan Olimpik 2012: Malaysia vs Lubnan 23/6/2011

Laungan Malaysia Boleh akan bergema lagi malam ni di Stadium Nasional Bukit Jalil. Skuad Olimpik Malaysia akan turun bertemu dengan Skuad Olimpik Lebanon @ Lubnan pukul 8.45 malam pada perlawanan kelayakan Olimpik 2012. Skuad negara mesti menang malam ni..Kalau seri dengan jaringan Malaysia akan tersingkir sebab peraturan gol tempat lawan.  Perlawanan sebelum ni di tempat lawan berkesudahan seri 0-0.

Kalau diikutkan kelebihan, Malaysia ada kelebihan sebab main kat tempat sendiri untuk perlawanan timbal balik ni.. Pemain Malaysia mesti serang habis-habisan. Kena cari gol awal..Kalau Lebanon dapat gol awal Malaysia mungkin akan main dalam keadaan tertekan..Hope Pasukan Malaysia dapat teruskan lagi kemaraan ke peringkat seterusnya untuk main dalam peringkat kumpulan sebelum layak ke pusingan akhir Olimpik 2012 nanti.






Senarai pemain Malaysia yang bakal diturunkan malam nanti bertemu pasukan Lubnan:

Penjaga Gol: Khairul Fahmi Che Mat, Muhd Zamir Selamat dan Mohd Izham Tarmizi Roslan.

Pertahanan: Mohd Muslim Ahmad, Mohd Fadhli Mohd Shas, Mohd Amer Saidin, Mahalli Jasuli(Digantung satu game), Mohd Affizie Faizal Mamat, Nazirul Naim Che Hashim dan Mohd Zubir Azmi.

Tengah: Mohd Irfan Fazail, K. Gurusamy, Gary Steven Robbat, Abdul Shukur Jusoh, Mohd Fandi Othman, Wan Zack Haikal Wan Nor, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria dan Faizal Abu Bakar.

Penyerang: Izzaq Faris Ramlan, Syahrul Azwari Ibrahim dan Ferris Danial Mat Nasir.

Semoga pemain negara akan berjuang habis-habisan...Jangan mengalah sebelum wisel penamat dibunyikan...Kita rakyat Malaysia semua sama-sama doakan kejayaan pasukan negara malam ni...Malaysia Boleh!!!!


Bagi yang tak sempat nak ke stadium boleh tengok live di Astro Arena je...Kalau tengok kat kedai mamak lagi best..Lagi meriah.Lagi semangat!!Ayuh kita bakor kedai mamak malam ni!!!!!!!^_^



Update!!!Keputusan Kelayakan Olimpik 2012 Malaysia vs Lubnan: Malaysia 2 Lubnan 1.

Malaysia layak ke peringkat kumpulan untuk berentap bersama 12 pasukan dari Asia termasuk Malaysia nanti. 3 pasukan yang menjuarai kumpulan tu akan layak ke Sukan Olimpik 2012 di London nanti. Lepas ni Malaysia perlu berkerja lebih keras lagi untuk mantapkan stamina dan berjaya menjadi juara kumpulan untuk ke Sukan Olimpik nanti.Malaysia Boleh!!!!!!!!!!


Perlawanan Malaysia vs Lebanon 23 Jun 2011|Malaysia vs Lubnan 23/6/2011|Olimpik Malaysia vs Olimpik Lubnan 23/6/2011|Keputusan Malaysia vs Lubnan 23/6/2011

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive