Saturday, August 6, 2011

Home » » Sedapnya Orang Belanja Bukak Puasa kat Kemaman. Keh3

Sedapnya Orang Belanja Bukak Puasa kat Kemaman. Keh3

Share

Sedapnya Orang Belanja Bukak Puasa kat Kemaman. Keh3

Bukak puasa hari ni nak makan pe pulak? Tapi hari ni makan tak de orang belanja. So, tak berapa nak best lah. Kalau orang belanja makan tiap-tiap hari kan best. Rezeki tu. Hahaha.

Hari rabu sampai jumaat lepas saya kena outstation kat Kemaman sebab ada Pre Mob Briefing untuk Projek Dulang D. Pre Mob briefing ni kita kena buat sebelum hantar orang ke Offshore yang nak naik ke platform minyak ataupun gas. 

So, kena bagi briefing dulu pasal safety sebelum diorang naik macam mana nak buat kalau berlaku kecemasan pe semua lah. Klien dari Petronas Cari Gali pun wajib kena datang bagi briefing jugak. 

Yang nak cite bukan benda kat atas tu, tapi sebab Projek Manager belanja bukak puasa ramai-ramai dengan klien sekali. Hahahaha. Makan free beb! Ada la dalam 10 orang lebih kurang. Kitorang makan kat restoren Chinese Muslim kat area kuala tu. Ape nama restoren tu ntah..Tak hengat la plak. Apa yang dia belanja?? Huhu


Ni apa kenama pun tak tau. Dalam tu ada isi ketam campur dengan sayur sikit. Nak cakap sedap tu biasa je..Tapi orang belanja kan..Sedapp!!!Hahaha


Bukan tu je...Ada lagi....Sotong masak sambal, udang goreng tepung pastu ada sayur..Slurpppp!!!


Dan yang paling sedap!!!Ikan siakap masak tiga rasa...Yummmmmyy!!!Pergh!!Sedap gile memang tak hengat sampai menjilat jari kaki. Serious sedap wehh!!!


 Ingatkan dah habisss...Rupanya ada lagiii...Datang pulak lagi satu menu Udang goreng berempah plak..Memang tibai sampai habis siap ngn lidi-lidi pun telan. Keh3


Memang rezeki betul bulan-bulan puasa ni..Ni kalau sendiri punya nak makan camni jawabnya memang tak la..Nasib la ada orang yang sudi belanja ye tak??Hahaha

Kat bawah ni plak gambar masa outstation kat Labuan haritu..Atas kapal Kencana Petroleum dengan Safety Officer. Dengar cite Kencana Petroleum nak bergabung dengan SapuraCrest Petroleum. Baca kat sini



Minggu depan kena pegi lagi..Majlis bukak puasa jugak kat Kemaman Supply Base(KSB) dengan semua krew & staff kat sana. Rezeki-rezeki...:-p


USB Modem dari Celcom yang tak pernah korang tengok sebelum ni. Klik sini kalau nak tengok

3 comments:

Wadi AR said...

nape sdp sgt ni bai

amry said...

ikan siakap tiga rasa sama udang rempah tu buat gua tak tahan....makan free??jealous baiiiii....kasi tapau sikittt..hehe

zuar said...

wadi: yang sedap ikan tu je..haha

amry: udang rempah pun sedap..tp xla sdp mana..biasa2 je..ikan tu sedap..meleleh ayaq lioq skli lg..hehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive