Wednesday, September 7, 2011

Home » » [Video] Rakaman CCTV Rompakan di Kedai Mamak Seksyen 15 Shah Alam

[Video] Rakaman CCTV Rompakan di Kedai Mamak Seksyen 15 Shah Alam

Share


[Video] Rakaman CCTV Rompakan di Kedai Mamak Seksyen 15 Shah Alam


Saya ada terbaca kat forum carigold tadi berkaitan dengan rompakan di Seksyen 15 Shah Alam. Ada disediakan sekali video rompakan tu. Memang pantas rompakan tu berlaku. Ada ramai orang tapi semua macam panik @ terkejut. Nasib baik tak ada yang cedera. Cuma hilang barang berharga je. Kejadian berlaku dalam waktu sahur dan 2 hari sebelum raya.

Detail ni dari carigold forum yang saya translate:

- Lokasi: Restoren Subur Seksyen 15 Shah Alam
- Tarikh/Masa: 28th Ogos 2011 @ Pukul 03.55 pagi - 04.05 pagi
- 8 orang suspek (5 masuk ke dalam kedai / 3 lagi tunggu di pintu masuk)
- Semua suspek berbangsa Indian (Umur dalam lingkungan 18 - 23 tahun)
- 1 Honda EX-5 (2 orang)
- 1 Yamaha 125Z (2 orang)
- 1 Yamaha 125Z (2 orang)
- 1 Yamaha 135LC (2 orang)
- 2 orang pakai helmet hitam jenama LTD
- Seorang pakai helmet hitam jenama Apollo
- Seorang pakai helmet putih jenama LTD
- Sorang pakai helmet putih tak diketahui jenama
- Barang yang dicuri (1 mesin cashier dengan wang tunai tak diketahui jumlahnya dan 3 biji laptop)


Ni link youtube rakaman CCTV rompakan tu:

Mamak Robbery Section 15 Shah Alam 28/08/11




Kepada yang suka lepak kedai mamak bawak laptop tu, hati-hati la kan. Kalau nak lepak sampai lewat-lewat pagi pastikan pegi ramai-ramai untuk keselamatan. Kejadian macam ni kita tak boleh nak jangka akan berlaku. Kat mana-mana tempat pun kita kena selalu sentiasa berjaga-jaga. Kita kena jaga tepi kain orang kalau bab-bab macam ni..Kena tolong report polis cepat-cepat , mintak bantuan orang kalau terjadi di mana keadaan kita sendiri nampak.

3 comments:

Kendra Bing said...

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or share your truly awesome blog postings to be part of the big collection.

fusemoney said...

Ni tempat selalu lepak trade forex dulu.. Roti canai ngn nasi beriani die best.

zuar said...

fusemoney: aku trade lepak rumah je..haha

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive