Saturday, October 22, 2011

Home » » Kes Tipu Paling Tinggi Di Mudah.my?

Kes Tipu Paling Tinggi Di Mudah.my?

Share

 Kes Tipu Paling Tinggi Di Mudah.my?


Seperti yang kita tau mudah.my ni tempat untuk orang iklankan barang-barang untuk jual, sewa, iklan kerja kosong dll. Semua orang boleh iklankan barang-barang dengan mudah semudah nama website tu mudah.my. Memang mudah untuk kita buat iklan, tapi mudah lagi orang nak menipu. Bukan salah website ni tapi salah orang yang nak beli sebab tak berhati-hati.  Di mana-mana pun ada kes kena tipu, cuma paling tinggi di mudah.my. Baca berita kat bawah ni:



KUALA LUMPUR 21 Okt. - Sebanyak 1,241 kertas siasatan berhubung kes penipuan pembelian barangan melalui Internet telah dibuka oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sepanjang sembilan bulan pertama tahun ini, membabitkan kerugian hampir RM3 juta.

Daripada jumlah itu, penipuan membabitkan laman web mudah.my paling tinggi dilaporkan iaitu 872 kes dengan kerugian mencecah RM1,354,120.12.

Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara (Perhubungan Awam), Asisten Komisioner Ramli Mohamed Yoosuf memberitahu, modus operandi sindiket penipuan itu ialah suspek akan mengiklankan barangan dalam laman web dengan menawarkan harga rendah untuk menarik minat pembeli.

"Mangsa dan suspek hanya akan berurusan melalui telefon ataupun emel. Mangsa menyedari tertipu apabila tidak menerima barangan walaupun pembayaran telah dibuat," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Ramli, sejak Januari hingga September tahun ini, sebanyak 1,241 kertas siasatan telah dibuka bagi kes penipuan pembelian melalui Internet membabitkan kerugian RM2,969,420.34.

Beliau berkata, jumlah tersebut didapati meningkat berbanding 1,114 kes dilaporkan dalam tempoh yang sama pada tahun lalu, walaupun jumlah kerugian menurun berbanding RM3,124,836.72.

Katanya, jumlah kes yang disiasat bagi tempoh dua tahun ini adalah meningkat lebih 50 peratus berbanding hanya 551 kes dengan kerugian sebanyak RM786,029.89 dicatatkan dalam tempoh sama pada 2009.

"Sehubungan itu, pihak polis ingin menasihatkan orang ramai agar berwaspada dalam membuat transaksi ke atas pembelian barangan melalui Internet terutama bagi laman web mudah.my yang mencatatkan jumlah kes tertinggi berbanding lain-lain laman web.

"Sejak Januari hingga September lalu sahaja, sebanyak 872 kertas siasatan dibuka untuk menyiasat penipuan pembelian barangan melalui mudah.my dengan kerugian berjumlah RM1,354,120.12," ujarnya.

Menurut Ramli, jumlah kes penipuan membabitkan mudah.my didapati meningkat setiap tahun dengan 739 kes membabitkan RM1,216,506.64 kerugian dicatatkan dalam tempoh sama pada tahun lalu dan 458 kes dengan RM616,522.89 kerugian pada 2009.

Beliau turut mengingatkan orang ramai agar tidak mudah percaya dengan urus niaga melalui Internet kerana sifat tersebut adalah faktor utama mangsa-mangsa ditipu.

"Orang ramai yang menggunakan kemudahan pembelian barangan melalui Internet perlu membaca langkah-langkah keselamatan terdapat dalam laman web tersebut, memastikan membeli daripada pengiklan berdaftar atau berjumpa dengan pengiklan bagi proses pembelian.

"Sekiranya masih ragu-ragu, orang ramai boleh membuat semakan di pejabat Urus Setia Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) di talian 03-26163972 (waktu pejabat) atau Bilik Gerakan JSJK (03-26163999) selepas waktu pejabat," katanya.



Memang kalau kita bukak tengok iklan barang-barang dalam tu, memang murah giler dari harga pasaran. Ada yang betul, tapi ada yang tak betul. Kalau betul-betul nak buat pembelian melalui mudah.my ni saya sarankan jangan guna pos tapi terus jumpa. Sebab kalau jumpa boleh kita check dulu barang tu, boleh godek-godek tengok mana tau ada yang tak kena. Kalau dah puas hati baru lah bayar..Lebih mudah..

107 comments:

Anonymous said...

saya pon pernah tertipu beli dekat mudah.my..penjual tu siap bagi resit pos by email kpd saya, siap bagi alamat dan no ic dia lagi nak bagi saya percaya..dia pos barang dulu baru saya bank in duit..lepas bank in duit saya tungu la barang sampai..bila dapat barang rupa-rupanya penjual tu juz poskan note book je kat saya bukannya barang yang saya beli iaitu hanphone..bayangkan note book budak sekolah harag 500 ringgit..memng penipuan terancang..

Anonymous said...

muhammad hafiz bin rosli tipu aku rm1400.setan sunguh.ni no bank 164397975585 maybank.aku doakan engkau selamat dikebumikan.ramai sudah terkena.

Anonymous said...

samala aku pun kena tipu bdak nama stephen anak anthony dlm mudah.my.mcm ner nak kena kan owg 2 balik?hbs rm 300 melayan mcm2 je.barang langsung xnmpak.xguna punya owg.hidp dia xkan tenteram.

Anonymous said...

2la..

Anonymous said...

korang sebagai pelanggan kena tipu, aku lak sebagai seller kena tipu. aku jual fridge yg ada kat umah mak aku kat, kata nak dtg tgok pukul 5 ptg, last2 smpai kul 7.30 mlm punya tggu tak muncul2..siot punya org..duit minyak aku nak claim mana?...dah lah aku tgh kering time tuh..

Anonymous said...

Hello .. i pun tipu pada nama Stephen Anak Anthony.. Maybank acc. 161239022664 . I ada info di. di Sarawak. Tempat kerja, alamat rumah dan tiga nombor handphone budak ni... sama-sama kita cari budak in ... facebook pun ada.. !!

email saya : archie8882@hotmail.com

Mann Mann said...

budak nie jugak penipu...0165788874,0108933688 menipu kat mudah jual tv samsung 32 inci dan nokia lumia...hati hati...no akaun dia mayban162674066177 abdul hadi muhammad...aku da rakam suara dia budak kelantan nie tapi kata duk ipoh...

Anonymous said...

Hahahaaha... Padan Muka :-t

Anonymous said...

kalo rajin pgi tribunal pengguna..sbb.kali mahkamah takat bwh 1000 nie x lyn nye..mmg polis ikt prosedur amek repot semua...tpi nak satel berzaman...member ak ade kne cmnie..die repot kat tribunal, penipu tu buat bodo je..las2 tribunal kuarkn waran tangkap...

Anonymous said...

Samalah kawan-kawan aku pun tertipu oleh Stephen anak Anthony RM700, katanya dia ada drum mau jual RM700.Dia siap bagi sy no bas ST6677H,Tungma Express & No resit A861291.Ttp bila sy p Tungma utuk claim barang tiada dan Tungma kata mereka takda pun no resit seperti diatas.

Anonymous said...

samalah bro aku pun kena RM700 oleh budak nama stephen anak anthony katanya dia ada drum mau jual.

Anonymous said...

anthony now selling sony a900 on mudah also,
thank you guys for sharing the info so i dint be cheated. thank you.

Anonymous said...

stephen anak anthony ni memang lahanat..geram betul..aku kena juga haritu..sib baik baru 80..tapi hati tetap panas..ni dgr lagi 2-3 org kena ni..makin panas..tak bleh tangkap ke mamat ni..

Anonymous said...

Santau je..santau cara islam lh..bg di bayar balik semua duit dia tipu bru bolh sembuh..

Anonymous said...

sy pon baru je kena tipu dgn org bernama Nazli Ahmad...yang kesiannya ank sy..nak beli PSP guna duit raya tapiii.... :'(

semoga Allah membalasnya..doa seorg ibu dan ank teraniaya x de hijab oleh Allah~...

Anonymous said...

aku pun baru terkena oleh stephen anak anthony laknat ni...bsok nak buat report polis minta dorang siasat..

Anonymous said...

aku baru kena tpu tadi ngn steven anak anthony, any suggestion utk tangkap dis guy?

Anonymous said...

Kepada sesiapa yang ditipu oleh Ricky Stephen ak Anthony .

Sila maklumkan kepada saya. di email.

mynameisjude@gmail.com

kepada yang berada di Kota Kinabalu lagi senang kita berjumpa untuk membuat laporan Polis.

Anonymous said...

WD External Notebook Hard Disk Jual RM100+Rm10 postage to k.k
Kena tipu kepada Stephen ak Anthony
Maybank Acc: 161239022664
Stephen ak Anthony
Tempat:Lahad Datu

22-10-12

Anonymous said...

Stephen anak anthony adalah staff RTM Kuching

Anonymous said...

x....dia bukan staff...dia xda kerja pun sbagai staff...RTM xkan ambil orang camtu lh...baju RTM dia sanggup buat spaya blh tipu orang...dia ada kad sendiri...tu pn tujuan utk tipu orang...selain menipu dalam internet, Stephen Anthony aka chi steven ni mnipu orng di luar...dia sekarang ada di Kuching...memang hebat lah dia ni...msa tu kwn aku ada jmpa dia pnya moto kat trafik jam..haha..cara dia menipu memang best...dia pinjam barang orang...lepas tu dia jual kat orang lain...tpi dia pndai putar belitkn cerita...minta sediakan lubang kubur lh mamat ni...haha

afiqhuri91 said...

aku pun dah kena tipu dgn dia jumaat lepas... melayang 130 weiiii... bg aku detail dia....

没关系,还有你 said...

siapa tau 0109573038 number ni ?

Lokman Hakim said...

sy pun tertipu dgn seorang celaka yg bernombor telefon 012-2494074 dan 019-9211058 sebanyak rm 250..siapa yg mengenali no ini sila email sy..

Lokman Hakim said...

aku pun sme..kena tipu dgn muhd hafiz bin rosli..rm250 melayang.akaun no 164397975585 ..no hpon 012-2494074 n 0199211058..sape2 yg tau sila e-mail kan kt aq...gua sudAh buat report.gua cari lu sampai kt lubang cacing..sial punya budak..

Anonymous said...

saya juga baru ditipu oleh mamat Stephen ni..mmg orang yang same..according to Maybank acc num yang korang semua tulis..sedih takde rezeki ngan barang yanga saya beli :( harap dia diambil tindakan segera

Anonymous said...

Dua minggu lalu saya pun kenan tipu oleh Khairul Asri , Maybank a/c no 15829365177 sebanyak 550.oo. Dia cakap dia dari Perak.

rizam aidil said...

bru je kene tipu dgn stephen ni....siap bg no id track pos laju..ktanye opisnye di sebelah pos laju di sandakan.tp no id track tu terlebih satu...ada 10 no..sepatutnye ade 9 je...terkantoi sudah

Anonymous said...

Jum semua yg kena tipu dgn stephen anak anthony nie... kita rmai2 wat report polis...dia dok seronok tipu duit kita nie.. :-L

faris said...

aku kena jgk dgn stephen anak anthony..famous bdk nie...psp hrga 190 dilipat olehnya...lahanat punya budak...

Anonymous said...

Padan Muka..Jangan support barangan curi oleh mereka..Beli lah barang secara officially.

misarah said...

kpd yg sudah kena tipu, sabar dan anggap semua itu pelajaran, dan pastikan tak terjadi lagi,ok...

Anonymous said...

Senang je bro, buat polis report, tulis semua no hp yg dia pakai, no akaun bank, nti boleh cek kat bank alamat penuh dia, dgn telco pun boleh cek sebab dh ada report polis..xkan boleh lari...pastu poskan besar2 dkt mudah detail dia dgn alamat skali biar padan muka dia bru tahu langit tinggi rendah..dia xleh lari..kebanyakan dlm mudah yg menipu dri abah dan sarawak..

Anonymous said...

Kalau bli dgn ebay kte bleh refund blik dwit kita klau brg xsampai.

Anonymous said...

Kalau bleh bli yg da ade syarikat..senang klau tipu abeh sume brg dlm kdai die kene sita

Anonymous said...

Kalau kite mtk ic ngan nama pejual tu cmne?

Anonymous said...

Ak baru nk bli jam kt mudah, dah takut , cm ne? Hadoih seller kat kl, ak kt ipoh.

ijoi usui said...

aku pon kene tpu rm300 ngan muhd faris...nie detail dia no telefon 0122494074 no ic 920430-07-5275 maybank a/c 1643 9797 5585 rhb a/c 11232100111530...sape2 yang ada maklumat psl budak nie...boley kol aku 0173522697...

Anonymous said...

pukimak punya penipu

Anonymous said...

Jika kita fikir fikir semula. Barangan di mudah,my mahal mahal belaka . Hphone terpakai kadang kadang tambah rm50 dah boleh dapat set baru

midzy said...

Bakal ditipu... tgk le sari-dua lg...huhu

Anonymous said...

jgn mudah caya...

Anonymous said...

hmm...nyaris kena tipu dgn awek nih..nama lyn..hp no 0146140715 / 0146177871...sy nk jual laptop dia sms ckp nk beli....siap ckp nk belikan laptop tu sebab nk ganti laptop kwn dia..deal jumpa kat bukit bintang..konon2nye kwn dia tu sombong. bila kwn dia agree, dia antar trf duit kat sy...bila dh jumpa...mamat tu mintak detail alamat, ic bagai2..ingat sy pencuri ke hapa? tp minah tu siap pesan jgn bgtau orgtu harga dia beli sebab dia nk ganti laptop mamat tuh...sy tunggu la dia trf dulu sebelum bg brg...mamat yg nk beli tu sibuk mibtak laptop..sy ckp selagi duit x masuk..sy xkan bagi brg..tiba2 minah tuh ckp tunggu mamat tu bankin duit kat dia baru dia trf kat saya...last2 saya tanya mamat tuh...mane dia kenal lyn..
rupanya dia pun x kenal...minah tu dia contact kat mudah sebab jual laptop rm1200.. dia dgn rileks je setuju nk trf duit kat maybank akaun minah tuh tapi sy tak setuju sebab saya prefer COD...sy jual laptop tu RM2700 kut...nasib baik la sy x agree utk terima cadangan minah tuh...yg mamat tu sibuk nk buat report polis sebab kata kitaorang tipu dia....ishhhh! ko dah dh jln 1 low yat dh tentu2 laptop tu harga 3++++.. tiba2 org jual rm1200.. ingat aku curi ke apa?

sebagai org cerdik pandai...x kan la brg tuh murah giler kutttt! pastu amik detail alamat bagai ngapa..siap setuju nk bankin duit...hati2 la ye kawan2...

Anonymous said...

jgn kata pasal barang je.pasal job pon kene tipu ni.:( takpe la.redha je la.rezeki di mana mana

Anonymous said...

update terbaru...jangan berurusan dengan mamat nie
nama Fadzrol Helmi Bin Haris
maybank 164070511047
lesap Rm300 janji nak jual subwoofer kenwood....
esok hari call hampeh...CONMAN,,,,

Fuz said...

Aku kena tipu dengan mamat ni. Tajudin Firdaus. Ambank number acount 526-74862- 9378-04-49 atas nama saya No.phone.0126538035..panggilan.along
Sumpah aku haramkan dunia akhirat.

Nurhayati Zulkapli said...

Mamat bernama mohd fakhri mat ghani...ic 890403035337...bsn 031094000062440...abis 250 buat beli tab 2...mondus oprandi laki bini..base kuantan.

Anonymous said...

Ni yg terbaru mmg sial ank haram punya budak,dia ckp duk ipoh.Duit aku terbang rm500...Nama-Abdul Rahman Cimb-0827 0008 8758 528. No hp-0165386785.

Anonymous said...

kita boikot mudah.my

Rizuan Ridz said...

Aku pun kena jgkk..lesapp RM550.kwn2 jaga2 org nama Account CIMB Bank Muhamad Faiz 1223-0090204-523. Jual Ipad Mini..Lanaaat Hidup dia nie..mati kena langgar..hummmmm

hisyam ibrahim said...

Mohd fakhri mat ghani..ic 890403035337..bsn 0310941000062440..si celaka ni jual tablet..kata dok pekan..taktau lah modus operandi ngan sorang awek..jaja...mampusla kau berdua.

Anonymous said...

kena tipu oleh Stephen Anak Anthony.. Maybank acc. 161239022664 . semasa beli barang dengan dia melalui mudah.my....tuhan tengok apa yang dia buat.

bendang03 said...

Kami Benci LTF Telecommunication Jual Blackberry & Iphone Recon Cepat Rosak....

Anonymous said...

update terbaru mangsa tipu rm 150 sial nya sthepen anak anthony..fck offffff

Edric Seek said...

SHIT, kena con by some asshole pretending to be damn nice and all. Wished i checked out his number first.
He's using a public bank account 4728262432 by the name of Mohammad Khairul Anuar. I HOPE YOU GUYS ARE CAREFUL AND DON'T GET CONNED.

Here's some info i found about him:
Abdul Rahman bin Abdul Johari
ic-870617085577
Another hp-0165386785/0103772344
Cimb-08270008758528
emel-rahman_shah-g7@yahoo.com
address-No 7 A Lengkok Batu Bungkal Taman Victoria Ipoh,Perak.

Anonymous said...

Mohd fakhri mat ghani..ic 890403035337..bsn 0310941000062440..jual tablet..kaki tipu

myakule said...

pakcik pon kena tipu oleh Stephen Anak Anthony.. Maybank acc. 161239022664 . semasa beli barang dengan dia melalui mudah.my....

pakcik dah transfer duit rm150... janji besok kirim barang...sampai sekarang belum dapat.... cuba call.. hp dah tutup....

tuhan tengok apa yang dia buat.

Anonymous said...

Tayah la boikot mudah.my..kita sbg pembeli la kena pandai..org lain pun bisnes pakai mudah.my ni..tp kalau pembeli telebih bijak sampai tab dgn harga rm 250 pun nk beli..adoii..nk murah tp tak berakal..filter la pakai neighbouring region. .kalau nk beli smpi ke sabah da kenapeeee!! Haha

Anonymous said...

Ramai juga yang kena tipu dengan orang yang sama.

vyvorz said...

Ni penipu PSP 2k Terbesar..korang jaga2 pukimak ni ok

Name: Raziman B Mohd Radzi
Maybank Acc: 1622 1843 0588
No hp: 0148907989

ni budak ni, kalau korang kenal kasi tau aku ok..nanti aku bg ganjaran

Anonymous said...

sape2 yg da ade details conman tu report la kt mudah.my. akan datang die da xleh nk buat ads lg. sekurang-kurangnye. atau report polis trus. xkn nk berkumpul depan wisma putra ramai2 buat protes. da kene sorng jgn bia yg lain pn kena. pay it forward.

Anonymous said...

baru kena tipu okleh stephan anak anthony 200 melayang...babi sial ada sepa2 info budak jahanam ni msg sa

Anonymous said...

aku lum pnah ag kena.....bru rancang nk sambar psp kt mudah.my....tp lps baca komen korang2 ni lansung kensel....... Muhahaha

Anonymous said...

nak beli barang dekat mudah set tempat boleh jumpa,jangan percaya sangat bank in ni

Anonymous said...

sepatutnya mudah.my bg ruang 'feedback' so pembeli lebih berhati2... servis dlm mudah ni trlalu cekai sbb 2 ramai kena tipu.ebay mmg terbaik.

Anonymous said...

Harap kamu semua berhati-hati kepada orang ini bernama Shaiful Kharidan Bin Mohd Ariffin. No H/P 012-379 7997. Dia adalah Ahli Persatuan Penduduk Impian Setia. Rumah dia di No: 15,Jln Impian Setia, Saujana Impian,43000 Kajang Selangor.Selepas Sain S&P dan bayar 10% Deposit sebanyak RM5500 plus Peguam RM1000. Dia beritahu saya Apartment yg dia nak jual kpd saya,masih atas nama dulu punya owner.. Jadi saya minta balik deposit,sekarang dia tak angkat talipon..

Anonymous said...

ahh.. first time kena tipu beli barang online =((
meyesal xresearch dlu bdk STEPHEN ANAK ANTHONY (161239022664) nih.. melayang RM170. Astagfirullahaladzim.. Pengajaran.. igtkn Afrika je byk kes menipu, Malaysia pn sama ja =,=

afif said...

Saya mohon bagi victims yang kena tipu tolong buat Suggestion di ruangan 'Contact Us' (http://www2.mudah.my/support/form/0?ca=9_s&id=8) bagi web Mudah.my supaya menyediakan 'IC Validation' bagi setiap seller.

Dengan ini, kes penipuan dapat dikurangkan kerana kebanyakan penipuan dibuat oleh orang yang sama. Terima kasih.

Anonymous said...

Adoi baru terkena dgn ANAK ANTHONY nie maybank 161239022664 dgn hp 019:884 7507 penipuan sebanyak rm70 pada 5 julai 2013. Aku ingat dia nie pengganas yang terlepas kat lahad datu tempoh hari.. hehehe. Mesti dia kumpul fund utk buat kerja tak elok? Kenapa polis dengan maybank buat tak tau jer dia nie, hairan.

by nasa 0143262940

Anonymous said...

try masuk sini kalau nak cari info penipu online ni http://1penipuan.blogspot.com/

venny said...

kena tipu rm410 oleh jahanam ni pada 30/07/2013 melalui www.mudah.my, brg dari miri post ke kch.

Nama: stephen anak Anthony

Acc : 1612-3902- 2664 Maybank

H/P : 013-8407505 / 014-5839925

kalau sesiapa ade maklumat jahanam ni sila email saya di vennystt@hotmail.com

Heartache said...

Baru perasan ditipu oleh Stephen Anak Anthony. Bayaran RM160 dibuat ahad lalu. Acc Maybank sama seperti yang dipapar oleh Venny...Hp 014-5899275

Digicify said...

maybe kene ade forum untuk kumpul dan listkan scammers ni. bukan mudah.my saja.. di mana2 sekalipun lah. pasomalam.com could be other alternative to mudah.

Hatake kakashi said...

fuck aku kene tipu juga oleh budak nie.jual samsung advance rm 200.fucker.aku aku da bayar rm 200 pastu off handphone.brang tak hantar2

Hatake kakashi said...

-_-shet stephen ank anthony aku kene tipu rm 200

Anonymous said...

saya pun kena tipu gak....beli tab....melayang rm350....wirna sari cimb acc. 08140004028209....bdk ni siap bgtau yg brg dia pos tu hilang n dia pun da wt polis report...

Anonymous said...

stephen anak anthony mmg dasar pnipu!!!!!!!!!!bru smlm prsan kna tipu lpas google nma org ni..most wanted plak dr thun 2011....pnipuannya smkin ari smkin perfect...hati2 ngn ni org...3 ari lps org ni b'urusan jual bli d mudah hp samsung s2 b'alamat keningau no akaun bank msh sma jgk n pkai no hp 0138262325...jhnm btl ni org...kasi ssh org jak..

Anonymous said...

beli kt lazada ataw ipmart je brng confirm dpt leh cod lg satu malaysia

Anonymous said...

Beli kat website amboi.com.my,ataupun website letak.my.
Tp aku beli dgn kat mudah x kena tipu pun,beli online,aku pun pernah jual hamster guna mudah.my n amboi.com.my

Anonymous said...

Jangan beli la ngan mudah.com.my ....kalau nak selamat melalui mudah, jumpa terus atau kedai yg jual...kalau persorangan mmg byk tipu...nasib baik je kalau dpt yg betul... Paling selamat beli kat lelong.com.my sbb kat situ semua kedai yg jual...setakat ni selama aku beli kat lelong semua barang sampai.....aku ngan membe aku nyaris2 kena tipu ngan penjual dlm mudah.com.my....

Adzwan Yaakob said...

aku baru kena tipu denga buyer..dh la tgh kering nie..dye kate nk bank in duit wat secara inter bank transfer tp dh pass brg tp duit x masok2..kol and msg tp x di balas..time cakap bkn maen mesra and sopan..name dye ila..dye amek samsung galaxy s4 aku tp tak nak bayar..minta kerjasama korang sume untuk kol no dye di talian 01125233742...akan aku report dekat pejabat polis and tribunal pengguna...cibai ini perempuan...

Anonymous said...

aku baru kena tipu dgn pmpuan name ila no telepon 01125233742..dah amek hp aku tp bayaran x msok2 lg dalam akaun aku..cibai..

Anonymous said...

01125233742 tu...sila hati-hati perempuan ni (azah) menipu ramai orang. katanya nak membeli tapi dia hantar lelaki Sabahan yang menipu macam-macam. Takpe, sekarang nie nenek saya di Siam sedang berusaha untuk dapatkan khidmat 'seseorang' untuk ajar dan balas apa yang dia lakukan. *mengesotlah dikau tidak lama lagi*

pitihsinggit said...

http://www.mudah.my/IPhone+4S+16gb+white-23822917.htm
penipu sial, MUHAMMAD NAZIHAMUDDIN BIN SURIYA bank cimb 12600026546524
beware of this shit..
sape knl bgitau

Anonymous said...

Ni Budak Jahanam stephen anak anthony masih lagi aktif di mudah sabah. Berjaga jagalah dengan nama dan account dia ini. Siasat dulu di Maybank .

Nama: stephen anak Anthony ( 8510121350021)
Acc : 1612-3902- 2664 Maybank

Muhammad Hafiz said...

kena tipu dengan babi jadian stephen anak anthony habis rm200 aku ,
dasar kafir semoga ditimpa malapetaka .
dia nie mmg pandai ayat jaga2 kawan2 . HIDUP TAK AMAN HANG

Anonymous said...

aku ade nk beli software ni harga cecah rm1000++ harga xdelah menarik cuma murah sikit berbanding harga pasaran... tp lepas tgk byk yg kna tipu.....rasa mcm xjd.... trpaksalah gi kedai jgak.... lelong.com mcm mana ?

Faizwan said...

21 november 2013,Baru jer kena tipu dengan si Stephen anak babi Anthony ni. Rupanya dah ramai kat dalam ni kena ngn dia. Melayang 370. Mmg dia ni x diambil tindakan ni..itu yang seronok jer menyondol macam babi duit org tu..ngot2! Ini sumpahan puaka untuk dia...makan duit haram orang akan membiakkan ulat dalam perut dia menyebabkan kanser usus yang membelitkan kerongkong idia sehingga anak tekak terkeluar dari celahan gigi. sesak nafas hingga mampus! hahaha geram

Anonymous said...

hati-hati dgn pemilik akaun ZAHARA BINTI SHARIPAT maybank akaun 158051608284..dajal ni menipu jual gadget kt mudah.my...ramai dh yg kena..1 hari kau akn dpt balasan yg setimpal..dasar haram jadah..

kopi cap kapal selam said...

Saya pun baru kena dengan stephen ak anthony rm250 jual gtar efek. Cmna nk knakan ank haram ni. Kesian keluarga ada ank mcm ni femes sbb mnipu.

kopi cap kapal selam said...

Lu bahasa baik sikit bro

Anonymous said...

nak Tanya ada tak sesiapa kenak IIah no tel 011-23443903.. buat pakej pelancungan ke bandung, HCM dll. macam nak kena tipu bila call dah tak pick up.

alex lim said...

baru tahu kena tipu stephen anak anthony..beli phone galaxy s2..
$410..hati hati kepada lain..ini orang banyak list barang dalam mudah.com..dia pakai account ambank 2410020241518..
tel no.0168573353..cannot believed so many case and still he can continue doing what he does..this guy need to be stop!!

Faizwan said...

untuk yang dah kena ngn stephen ni. ni detail dia. Nama: Stephen ak Anthony Abong. Ic number: 851012-13-5021, Alamat: No 96, Jalan Batu Lintang, 93200 Kuching, Sarawak. Filekan saman di tribunal. Kenakan dia.

Anonymous said...

Salam..sya tak kena tipu tp sya terkena
. Details sya di gunakn utk menipu.. acc bank sya no telefon n etc... sya dh lma xguna acc maybank.. bru2 ni kwn nk bank in hutang pd sya, dia ckp acc sya d sekat DILARANG BER URUSAN DENGAN AKAUN INI. Sya tros ke maybank dn tanya. Pihak maybank syorkn sya buat laporan polis. Sya pegi blai polis nk buat laporan sya pula d tngkp.. tp sya d bebaskn sbb kes dlm siasatan. Dlu sya pnah ilang mykad dn kesilapan sya, sya xbuat laporan polis ats kehilngn tu. Igt kwn2 jgn mudah menuding jari kdang2 penama xtahu ape2 tiba2 d tngkp..

Anonymous said...

ada sapa2 kenal x muzaidah binti raj mohamed?

ARJIM H said...

memang sial stephen anak anthony nie aq bru jer kena tipu rm400 dia ckp dia cikgu mengajar di semporna dia jual hp samsung s2 dgn harga rm400 tp pai skang aq xterima barang...sial tol budak setan nie

Anonymous said...

baru je jena tipu dgn stephen anak anthony ni pada 21/2/2014.beli handphone harga rm270 lepas masukkan duit dia bagi track number tapi bila check invalid.lepas tu terus tutup handphone ni I0168699631 and guna acc maybak161239022664 duwin stephen anak anthony.camner dia masih boleh bermaharaja lela lagi kat mudah ..hmmmmm...

Anonymous said...

bodo la.asal mudah xsekat anthony ni.aku baru kena 300.janji mcm harem.harap deal jujur.brg xsampai

Putera Ejat said...

nama : Nassarudin Bin Ahmad AKM
I/C : 840619-04-6233
n/p : +60173389511
no.acc : 4756227835 (Public Bank)

*information ic x brapa confirm lgi tpi 6be telefon dan 6be account bank (Public Bank) memang betol dgn nama penipu ni

kalau jumpa dia atau nak terkena bank in duit gna dposit dan sbgainye, sila buat report polis segera sbb da msok 2-3 kali dah buat jual beli online yang sangat penipu besar ny dalam Mudah.my n mcm2 website lagi larh. berhati-hati la..


0124329803 6be saye Fahizat

Putera Ejat said...

nama : Nassarudin Bin Ahmad AKM
I/C : 840619-04-6233
n/p : +60173389511
no.acc : 4756227835 (Public Bank)

*information ic x brapa confirm lgi tpi 6be telefon dan 6be account bank (Public Bank) memang betol dgn nama penipu ni


dia kencing ckap urgent nk jual moto jenis Yamaha Y125ZR tahun 2013 plate WYA 66# #xtahu 1 angka lgi sbyak 4K., pukul 1037 pgi tdi (07/03/2013) sye da bank in 3 ribu :( menyesalnya aku x kenal lebih teliti :'( abeh duit simpanan aku nk bli moto.. aku doa dan bersumpah supaya anak2 haram ni kene penyakit maut n mintak dia bgi blik suma duit yang dia tipu ni dan aku x halalkan dunia akhirat..

kalau jumpa dia atau nak terkena bank in duit gna dposit dan sbgainye, sila buat report polis segera sbb da msok 2-3 kali dah buat jual beli online yang sangat penipu besar ny dalam Mudah.my n mcm2 website lagi larh. berhati-hati lah..

0124329803 6be tepon saye

Anonymous said...

i pun baru je kena!! :( pada 13/3/2014. beli kenwood car dvd player second hand harga RM350. katanya, dia sudah beli toyota fortuner baru sudah ada player dvd, jadi dia angkat player keluar dari toyota caldina dia untuk jual second hand. lepas saya masukkan wang ke dalam acc ambank 2410020241518 nama kenny stephen ak anthony, dia bagi track number pos malaysia. lepas beberapa hari kemudian, saya xboleh track pos itu, dan bila saya call balik nombor telefon dia 0138490191, telefon memang dah takda lagi. wtf!!!! saya patut realise awal awal, sebab nama bank account itu adalah x sama dengan nama yang dia bagi, nama dia bagi kenny stephen ak anthony, tapi nama acc stephen ak anthony saja!! saya student lagi!! ini wang saya cari dari kerja part time!! sekarang semua sudah tak ada!! :(( F***!!!

Anonymous said...

Aku baru kena 29 mac 2014. Ps3 rm420. Sial

Anonymous said...

ckap baek2 la. Sabah Sarawak banyak menipu semata2 sebab kena tipu ngan Ricky Stephen ak Anthony tu. ingat tempat lain x tipu? sensitiviti kena jaga bro. dah la salahkan kami yang x bersalah ni.

Daniashraf86 said...

Aku pun baru kene tipu dengan stepen ank antony ni 200 terbang.biar allah balas semuanya tK selamat punye hidup die.

Daniashraf86 said...

Aku pun baru kena tipu dengan setan anthony ni.200 melayang.ape nak buat ni.ada no akaun die je.no die off

Anonymous said...

Stephen anak anthony perlu di perbetulkan lurus nye, harap-harap ada orang yang boleh hammer kepala dia dengan tukul besi supaya boleh straight. Lagi elok masa dia sedang minum di kedai dan tak perasan. Masa tu datang dari arah belakang dan terus hammer! kemudian terus beradar dari tempat kejadian dgn pantas. Cari tukul besi yang kecil sedikit

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive