Wednesday, October 12, 2011

Home » , , » Real Madrid Nak Sambar Chicharito 30 Juta Pound

Real Madrid Nak Sambar Chicharito 30 Juta Pound

Share
  
Real Madrid Nak Sambar Chicharito 30 Juta Pound

LONDON: Penyerang Manchester United, Javier Hernandez dikejutkan dengan tawaran perpindahan bernilai 30 juta pound (RM147 juta) daripada kelab gergasi Sepanyol, Real Madrid, semalam.

Namun pengurus United, Alex Ferguson bertegas penyerang 23 tahun itu akan kekal di Old Trafford dengan menawarkan kontrak baru lima tahun dan menggandakan gajinya daripada 25,000 pound (RM122,584) kepada 75,000 pound (RM367,753) seminggu.

Real bagaimanapun sedia menggandakan jumlah itu dan membayar yuran perpindahan yang nilainya lima kali ganda berbanding jumlah dibayar United ketika membeli Hernandez, 18 bulan lalu.

Jurulatih Real, Jose Mourinho mahu perpindahan itu dilakukan Januari depan tetapi percaya peluang terbaik mendapatkan Hernandez ialah pada penghujung musim ini.

Lantas Ferguson berharap Hernandez tidak berubah hati untuk berhijrah ke Bernabeu, perkara sama yang pernah dilakukan Cristiano Ronaldo sebelum ini.

Hernandez atau lebih popular dipanggil Chicharito, menjaringkan 20 gol sepanjang musim sulungnya musim lalu bagi membantu United merangkul gelaran juara Liga Perdana Inggeris buat kali ke-19.

United kelmarin mengikat pemain tengahnya, Tom Cleverley, 22, untuk lanjutan kontrak empat tahun. Sumber: Bharian




Real Madrid ni memang dah melampau nampak. Christiano Ronaldo nak, Rooney nak, Nani nak, Valencia nak, Chicharito pun nak. Adoiyai...Nasib la MU ni hebat. Tak la macam Arsenal tu semua player nak blah..Sori fan-fan Arsenal.:-p

Chicharito ni memang hot prospect untuk jadi sehebat penyerang-penyerang MU yang pernah ada sebelum ni. Sebelum ni tak de sape pun yang kenal Chicharito. Lepas masuk MU, pergh..Meletup beb! Tu baru first season. Kalau lama lagi, mau 40 juta pound harga mamat ni. Simpan la Sir Alex no..Bayar gaji mahal pun tak pe..Muda lagi tu...
 
Pogba, Cleverly, Smalling, Diouf, Smalling, Evans antara pemain yang bakal mewarisi team-team yang ada sekarang ni..Good luck Chicharito dan Man Utd!


0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive