Saturday, February 26, 2011

Kisah Benar dan Seram: Rumah Hantu Kak Limah di Seksyen 2 Shah Alam

Share

Kisah Benar dan Seram: Rumah Hantu Kak Limah di Seksyen 2 Shah Alam

Ce Cite...Ce Cite....
Ha...Tu salah satu dialog yang femes dalam cite Hantu Kak Limah Balik Rumah..Korang tengok lagi tak? Mesti korang dah tengok punya. Saya ni dah 3 kali ulang tak kan korang tak tengok lagi..Ce Cite...Ce Cite!Hua3

Nak cite la ni...Korang try baca cite seram ni...Korang pernah sampai ke Seksyen 2 Shah Alam tak? Kalau student UiTM meh nak bagi pelempang Hantu Kak Limah sekali kalau cakap tak pernah pegi.Koh3. Tapi cite ni tak de kaitan dengan Hantu Kak Limah pun apatah lagi si Usop, Husin dan rakan-rakannya.Kui3...Korang try la baca kat bawah ni dulu kalau rajin..Kebanyakkan korang mesti dah baca kan..I know...^_^



Beginilah ceritanya bermula............

9 tahun lepas aku dapat smbung belajar kt UiTM Shah Alam. So, perkara pertama yang kena fikir ialah aku nk duk mana sebab aku tak dapat hostel. Oleh sebeb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Umah tu banglo 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....

Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...

Ketiga,pokok ara tepi umah tu besar sangat sampai dahan dia boleh maauk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... 

Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...

Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.

Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!  

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. 

Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. 

Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari. Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smpai bebila...Al-Fatihah..



Korang dah baca kan??Sori la ayat tunggang langgang sebab saya tak ubah pape pun ambik dari blog ni..Cite ni pun tersebar ntah dari sumber mana..Pastu mula la di'share' di serata blog..

Ntah betul ke tidak cite ni saya pun tak pasti...Tapi ada member-member saya yang  duduk area Seksyen 2 bagitau memang dekat Seksyen 2 tu ada rumah banglo yang kosong dah tak de orang duduk..Memang menyeramkan jugak la..Ada yang cakap memang rumah tu berhantu..

Dah 2 tahun lebih saya duduk kat Seksyen 7 Shah Alam ni sejak dari belajar sampai dah keje tak pernah pulak dengar cite rumah kat Seksyen 2 tu berhantu. Baru bulan ni je cite ni tersebar...Mungkin betul rumah tu menyeramkan tapi mungkin jugak kisah ni di tokok tambah supaya jadi lebih seram..Tak tau la kan..

Korang yang duduk kat Seksyen 2 jangan la takut...Haha..Memang tak dinafikan benda - benda ghaib ni wujud...Dia pun makhluk Allah jugak..Tapi kita jangan la lemah semangat..Kenapa nak takut dengan benda-benda macam tu...Takutlah cuma pada Allah yang SATU...Sekian...


Apa pendapat korang pasal cite ni? Ada sape-sape yang ada gambar rumah tu? Ke gambar yang kat atas tu memang betul rumah tu sebab tengok ada pokok sampai masuk dalam rumah. Huhu

Lagi satu kalau korang jumpa hantu kat bawah ni...Jangan lari...Mintak sain otograf k...Ngehehehe. Boleh baca kat sini jgk



Thursday, February 24, 2011

Lagu Cari Jodoh Wali Band Lagu Ciplak dari Barat??

Share

 Lagu Cari Jodoh Wali Band Lagu Ciplak dari Barat??

Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau.....


Salam 1Malaysia semua...Korang apa khabar?Sihat tak?Saya sihat je..^_^. Korang selalu dengar lagu Wali Band - Cari Jodoh macam lirik kat atas tu tak?Sekarang dah jarang dengar kan? Dulu awal-awal lagu ni tengah top mesti korang selalu pasang kan. Kan?Kan? Ce cite!Ce cite!Ngehehe.

Saya pun suka gak dengar lagu tu. Sebab muzik dengan lirik dia best....Tapi sekarang ni dah jarang dengar..Dah lapuk kan..:-p

Ok la..Kalau korang selalu dengar lagu Cari Jodoh tu, korang cuba try test dengar lagu ni plak..Tajuk dia I No Can Do dinyanyikan oleh Fabrizio Faniello. Korang kenal tak? Tak kenal??Saya lagi tak kenal. Muahahahahampeh.

Tapi lagu ni best sebab muzik dia sejibik sama dengan lagu Cari Jodoh tu. Eh, ke lagu Cari Jodoh sama dengan lagu ni?? Rasanya Cari Jodoh yang tiru lagu ni. TAK LA...Lagu ni yang tiru lagu cari jodoh. Try baca kat bawah ni..

 "Kami bekerjasama dengan pihak Nagaswara (label Wali di Indonesia) di Indonesia dan mereka mencadangkan agar Fabrizio merakam semula lagu itu dalam bahasa Inggeris. Itulah permulaannya.

Haa...Tu dia...Korang jangan cakap lagu ni tiru lagu I No Can Do plak k...Ce korang baca manggaonline kat sini..Fabrizio Popularkan Cari Jodoh

Korang dengar la dulu na..Dengar la..Ce dengar...Ce dengar.^_^. 


Tapi kenapa lirik dalam BI ni tak sama dengan lirik Cari Jodoh nyanyian Wali Band?Tak de pun Mother...Mother...Father...Father...Ngehehe.


Ni lirik lagu Fabrizio Faniello - I No Can Do


I Do

cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

I’ve been there by your side
We’ve been laughing we have cried
kept the piece of heart you gave
from our break up day
you left me, still I know
you didn’t have a choice
waiting for the day we’re back together

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

Our lives were torn apart
I know we’ll get a brand new start
when the world just can’t decide
where we lay our love
we’ve done our time alone
and never will again
waiting for the day we’re back together

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I need you
I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

Waiting for the day
when I hear you say
our love is here to stay

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I need you
I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool



Best tak??Ce cite...Ce cite..Ce Cite...Hahahaha

Wednesday, February 23, 2011

Nama Saya Safee Sali!Bukan Sapi!Bukan Sasa!

Share

Nama Saya Safee Sali!Bukan Sapi!Bukan Sasa! 

Nak tergelak sampai guling-guling pun ada bila baca berita ni..Tak tau la sebab pe..Korang baca la sendiri..Keh3


Saya Lebih Selesa dipanggil Safee

WALAUPUN pelbagai gelaran diberi kepadanya sejak menyertai Pelita Jaya, tetapi Safee Sali menegaskan dia lebih selesa dikenali dan dipanggil dengan nama Safee.

Selain digelar sebagai ‘Bambang Pamungkas Malaysia’ oleh media cetak di Indonesia, Safee yang menjadi perintis pemain bola sepak Malaysia beraksi di Liga Super Indonesia (ISL) turut dipanggil ‘Sasa’ - singkatan awal namanya dan bapanya.

Dek kerana sebutannya itu, namanya seolah-olah sama dengan sapi (panggilan nama lembu di Indonesia). Ada yang mengesyorkan kepada penyerang prolifik itu agar dia ‘mencipta’ nama baru yang lebih komersial bagi mengelakkan tersalah sebutan, terutamanya di kalangan peminat kecil.

Malah, beberapa peminat kecil yang melihat aksinya ketika pasukannya berlatih di Puncak, Bogor hujung minggu lalu menjerit-jerit namanya dengan panggilan ‘sapi’ tetapi bekas penyerang Selangor yang muncul penjaring terbanyak Piala Suzuki AFF dengan lima gol, sedikit pun tidak mengambil hati.

“Saya tidak kisah dengan sebutan yang seakan sama itu, mereka kecil lagi dan saya tidak ambil hati. Namun, saya lebih selesa dikenali sebagai Safee. Saya mahu membina kerjaya saya dengan nama Safee dan mahu orang mengenali saya dengan nama itu,” katanya.

Sementara itu, pengurus peribadinya, Zakaria Rahim, turut sependapat dengan Safee apabila menegaskan penyerang itu tidak perlu menukar namanya.

“Namanya sudah cukup komersil dan terkenal di sini,” katanya.



Kah3. Tak beragak langsung. Panggil la nama betul-betul. Punya la femes Safee Sali tu. Boleh plak nak tukar panggil sapi...Ingat lawak ke buat lawak camtu. Ngehehe. Tapi ada je yang nama Sapi..Sapi Kavarodi..My pren kat Kemaman Supply Based. Sedap pe nama tu.


Jangan nak samakan dengan lembu plak!

Monday, February 21, 2011

Wanita Seluruh Dunia!! I love U !!

Share
 
Wanita Seluruh Dunia!! I love U !!

Wahai wanita yang ada kat dunia ni..I love u all!Muah3!!


Ngehehe.Buang tebiat agaknye nak kiss-kiss plak. Makan penampau Hantu Kak Limah ngan balak-balak semua wanita ni mampuih..Thihihi.

Tapi i memang sayang semua wanita yang jengok blog ni pun..Laki tak payah..Nanti jadi gosip panas masuk Melodi! Hua3.Tak de la..Jangan la marah..Nanti korang yang bernama lelaki dah tak nak masuk sini lak.^_^.Sayang semuanya...........

Kali ni saya cuma nak share satu lagu ni..Project Pistol - Wanita Seluruh Dunia..Tu yang sayang wanita-wanita semua ni..Muehehe. Lagu lelaki seluruh dunia takde plak kan.:-p.

Saya tujukan lagu ni buat wanita-wanita yang baca entri ni k. Best tau lagu ni..^_^.


Lirik Lagu Wanita Seluruh Dunia - Projek Pistol

Wahai wanita..
Wanita yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa, umur atau rupa
Oh..asalkan kau wanita..

Kau buat ku gila..
Bila kau menggoda
Bila kau mengada-ngada
Oh..lirikan mata senyuman manisnya
Oh..kau buat aku tergoda..

Wanita seluruh dunia ku ingin kau tahu
Yang aku cinta kamu semua wahai permaisuriku
Dan walaupun ku tak mampu membahagikan diriku
Kepada wanita seluruh dunia
Lagu ini lagu cinta untuk kamu semua
Untuk kamu semua..

Wahai wanita..
Adakah kau mengerti apa yang aku kata
Kamu semua adalah inspirasiku bila ku berkarya
Ku tuliskan lagu hanyalah untukmu
Untuk buat hari kau ceria
Dan aku tak kisah mana kau berada
Ku ingin kau dengar ku berkata.. 



Sayangilah ibu anda juga dengan sepenuh hati^_^

Sunday, February 20, 2011

[Video & Gambar]Kaki Azizulhasni Awang Cedera Tercucuk Kayu Acara Final Keirin

Share

[Video + Gambar]Kaki Azizulhasni Awang Cedera Tercucuk Kayu Acara Final Keirin

Salam 1Malaysia semua..Korang tengok berita tak harini? Kalau korang tengok berita sukan dalam Buletin 1.30 dengan Buletin Utama tadi mesti korang tau pasal kaki jaguh basikal negara yang digelar "The Pocketrocketman" tercucuk serpihan kayu.

Kalau tengok dari dekat gambar kaki Azizulhasni tu memang ngeri kot. Sampai tembus kaki..Tapi apa yang menarik Azizulhasni sempat lagi bangun untuk teruskan perlumbaan kemudian dapat pingat gangsa dalam acara Final Keirin di Kejohanan Trek Berbasikal Siri Piala Dunia di Manchester.

Ni berita pasal kejadian tu dari Utusan Online

MANCHESTER 20 Feb. - Jaguh trek negara, Azizulhasni Awang berjaya merangkul pingat gangsa dalam acara Keirin Piala Dunia Berbasikal Trek semalam dengan penuh bergaya dan kesakitan.

Berlumba dalam final Keirin, dia dan tiga pencabar lain terbabit dalam pelanggaran sesama sendiri sebelum bangkit untuk meneruskan kayuhan bertenaga sehingga garisan penamat.

Dia hanya menyedari tahap kecederaannya hanya selepas itu jelas apabila ditunjukkan gambar serpihan kayu yang terkeluar daripada trek ketika kemalangan, menembusi betis kirinya.

Dia dikejarkan ke hospital dan terlepas peluang menaiki podium bagi menerima pingatnya. - Agensi


Kat bawah ni gambar kaki Azizulhasni yang tercucuk kayu tu..



Kat bawah ni pulak video penuh acara keirin tu..Memang tak perasan kalau tak tengok betul-betul. Sebab dia tak fokus kat Azizulhasni. Tapi boleh nampak sikit masa Azizulhasni bangun kemudian teruskan kayuhan tu.



Melalui berita Buletin Utama TV3 tadi dikhabarkan yang Azizulhasni tak dapat nak teruskan perlumbaan pada Kejohanan Dunia Mac ni..Harap bersabar Azizulhasni Awang..Semoga anda cepat sembuh.

Kagum dengan semangat juang wakil negara yang sanggup tamatkan perlumbaan walaupun dalam keadaan kesakitan. Malaysia Boleh!!

Saturday, February 19, 2011

Pak Cik Google Dah Tua!Suka Menipu!

Share

Pak Cik Google Dah Tua!Suka Menipu!

Korang pernah guna Google Translate tak? Google Translate ni memang la best, memudahkan kita yang tak berapa nak pandai bahasa asing ni terutamanya bahasa inggeris kan. Kalau student nak buat assignment korang jangan nak tipu, mesti pernah guna trik Ctrl A + Ctrl C + Ctrl V betoi dak??Haa..Kantoi!Keh3

Tapi korang dah guna jangan buta-buta je ikut pak cik Google buat translation tu. Jangan sampai kena tipu. Sebab pak cik Google ni dah tua...Nyanyuk! Umur dah berapa ratus tahun pun tak tau la. Korang tau ke pak cik Google umur berapa? Kenapa saya cakap pak cik Google nyanyuk???Haaaa.....Jom try tengok kat bawah ni:


1. Bukak website google

2. Kemudian kat bahagian atas tu ada perkataan Translate. Korang klik Translate tu.

3. Korang tukar setting tu jadi macam ni From: English To: Malay

4. Kemudian korang copy ayat ni "Market Focused Strategy" masuk dalam kotak bawah setting kat atas tu. Lepas tu tekan Translate.

5. Korang tengok apa yang pak cik ni Translate?????????




Ada ke patut dia pegi translate Market Focus Strategy ke Malay jadi Pasar Fokus Bollywood????????Apa kena mengena Strategy dengan Bollywood plak???Kah3.Sah nyanyuk!!

Korang rasa pak cik Google ni peminat movie Bollywood ke?? Boleh bagi tempeleng 2 3 das tak..Kah3



Nak yang lagi best korang boleh tengok entri ni  6 Trik di Website Google Yang Melucukan

Thursday, February 17, 2011

[Gambar]Spyshot Model Terbaru Proton Dalam Salji|Macam Toyota Caldina??

Share
Korang dah tengok bakal model terbaru Proton ni???

-

-

-

-

-






Sumber gambar: Paultan.org

Model terbaru ni buat test drive kat kawasan salji di eropah. Nak langgar Yeti kot.Ingat ceta Hantu Kak Limah ke hape.Keh3

Body prototype ni macam Proton Exora tapi rendah sikit ala-ala Toyota Caldina gitu

Di bahagian Dashboard tertulis"P3 CFE Turbo CVT3" - Perghh!!Enjin turbo??

CFE - Campro Fuel Efficiency(Enjin campro + turbo??Wowww!!)

Sebelum ni pun Proton dah bagitau nak keluarkan model Exora versi turbo. Tapi belum keluar lagi kan. Ni dah test drive model baru..Enjin pun turbo gak....Pergh!!!Terbaik siot!Bila nak keluar plak model ni. Model Inspira pun dah hot, ramai orang cakap bagus. Sama-sama kita tunggu kemunculannya...Cewah!^_^


Nak baca lagi pasal kereta ni boleh tengok kat bawah ni k:





 
Korang minat kereta pe ye??^_^

Tuesday, February 15, 2011

Zuar Nak Kawin!!Plis Jadi Calon Isteri!!Help Me!!

Share

Zuar Nak Kawin!!Plis Jadi Calon Isteri!!Help Me!!


Berita hangat dan sensasi!!Zuar chicharito sedang mencari calon bakal isteri ni. Plis lah jadi calon...Dah lama mencari tak jumpa yang berkenan..Tolong!!Tolong!!Tolong!!

-
-
-
 
Wahahaha..Bunyi macam sangap je nak kawin kan..Stop!!Stop!!Jangan main-main! Sebenarnya zuar chicharito nak bukak satu cerita hot yang melibatkan sorang lelaki yang nak kawin tak lama lagi...Ni kisah benar..Tapi jangan tertipu dengan kisah ni ok..Erk???
 
Ok..Ceritanya berbunyi macam ni.............

Di sebuah kampung di Kuala Lumpur(Nama kampung dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu) ada la sorang ibu ni yang risau sebab anak sulung dia tak kawin-kawin lagi.

Pada suatu hari tu, si ibu pun bawakla calon-calon yang dia rasa sesuai untuk dijadikan isteri kepada anaknya tu merangkap bakal menantunya la kan.

Si ibu ni jemput semua calon-calon tadi datang ke dalam rumahnya. Si ibu ni pun panggil la anak sulung lelakinya tu untuk pilih  yang mana-mana dia berkenan...Sebab semua yang datang ni hot-hot belaka..Mustahil tak dak sorang pun yang melekat.
 

OK..Calon-calonya adalah seperti berikut:

Calon Pertama: 

Ciri-ciri: Kulit cerah, rambut ikal mayang, pipi gebu, BUKIT BESAR!

Pekerjaan: Operator telefon a.k.a customer service merangkap receptionist

Si anak lelaki menolak calon pertama. Si ibu tanya la sebab dia menolak. Si anaknya pun dengan selamba berkata:

"Ala Mak...yang ni tak syiioookkkk....dia nih selalu cakap

MAAF, SILA TUNGGU SEBENTAR"

REJECT!!!

Calon Kedua:

Ciri-ciri: Kulit sawo matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya very nice..

Pekerjaan: Setiausaha

Yang kedua pun tolak jugak!Haih!!! Alasannya dia tolak "Nih lagi tak syyiiiooookkkk...asyik-asyik,

HARAP BERSABAR...SILA BERSABAR"

REJECT!!

Si ibu pulak makin risau sebab kebanyakkan calon yang ditunjukkan tak memenuhi kriteria anak
lelakinya tu...Demand sungguh!
 
Si ibu pun jemput calon terakhir...Dengan penuh kecewa dia rasa si anak akan tolak calon ketiga..


Calon Ketiga dan Terakhir:

Ciri-ciri: Kulit gelap-gelita, mata sepet sikit, badan 50% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan.

Pekerjaan: Guru.

Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Si ibu pun yang pening kepala tadi tiba-tiba terkejut lalu bertanya kepada anak lelakinya tu sebab dipilih calon yang terakhir ni.
 
Lalu anaknya pun bagitau... "Hah! mak nih la syyiookkk sikit...kalau cikgu besttttt..pasal dia selalu cakap

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NI , BUAT MACAM NI 10 KALI LAGI. TERUSKAN..HAAA..TERUSKAN DAH BETUL TU..."
 
NAK!!NAK!!NAK!!


Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk.. "Bang!!!....Abang kawin la dengan konduktor bas. Lagi syiokkkk!!!!....Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT,NAIK CEPAT...MASUK, MASUK.....MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH, MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI, LAGI BELAKANG. 



KahKahkahkahkiokkk!Nenongnenongnenong!
 
Moral of the story: Cikgu-cikgu sila jangan terasa ok...Ini cuma cerita dongeng.^_^

Gambar masa akad nikah jadi projek manager Nur Kasih Ramadhan FSPPP UiTM tahun lepas..Lalalala



[Video]Superb Goal by Wayne Rooney Man Utd vs Manchester City 2-1

Share

[Video]Superb Goal by Wayne Rooney Man Utd vs Manchester City 2-1

Sape peminat MU kat sini yang tak tengok MU vs Man City 12/2/2011 haritu??Memang best gile kot. 2 2 team serang menyerang tapi MU gak menang, dapat pulak gol last minit..Cantik siot..Superb wa cakap sama lu..Sapa lagi yang score kalau bukan Wayne Rooney yang ketandusan gol sebelum ni..Haha.Sekali gol nah!!Ambik ko!Terpaku kejap Joe Hart bola gunting sampai koyak jaring gol..Ehh!!Tipu la tu..Hahaha

Korang yang tak tengok lagi boleh tengok video kat bawah ni ok..Rugi kalau tak tengok..Kalau yang dah tengok pun nak tengok lagi boleh je..Tak de masalah..Haha. Buat fan-fan lain selain fan MU kalau nak ulang banyak kali dipersilakan la na...Hahaha


Meh tengok kat bawah ni meh..Tapi video yang embed kat bawah ni tak berapa nak berkualiti.



Kalau nak yang berkualiti tengok kat link bawah ni..Link ni tak boleh embed sebab owner video ni dah disable..Kedekut..Kah3(Jangan amik ati no owner video ni^_^)




Sekarang ni Chelsea nombor 5, Liverpool nombor 6 kan dalam carta:-p??

Monday, February 14, 2011

Mark Zuckerberg Makan Bersila Pun Nak Kecoh Ke?

Share

Mark Zuckerberg Makan Bersila Pun Nak Kecoh Ke?

Salam 1Malaysia semua..Korang sihat? Dah makan? Makan bersila ke duduk??Bukan bersila tu pun kira duduk gak ke? Huhu. Hari ni paper Kosmo! ada keluarkan berita pasal pengasas Facebook, Mark Zuckerberg tu makan bersila. Eleh!Tu pun nak kecoh kan..Korang baca lagi tak? Meh baca meh!


PALO ALTO, California – Pengasas laman sosial Facebook, Mark Zuckerberg makan bersila dekat pintu sebuah kedai di sini, lapor sebuah akhbar semalam.



Zuckerberg yang berusia 26 tahun dan bilionair termuda dunia dengan anggaran kekayaan AS$16 bilion (RM48.81 bilion) memakai baju T, kasut sukan dan seluar jean Levi’s semasa dia makan makanan Mexico yang dibeli dari sebuah gerai di tepi jalan baru-baru ini.


Seorang pejalan kaki berkata, pengasas Facebook itu tidak dikawal oleh seorang pengawal keselamatan.


“Dia (Zuckerberg) berjalan di gerai itu, menunggu dalam barisan seperti orang lain dan membeli ayam, nasi dan kerepek tortilla dengan harga AS$4 (RM12.20) untuk makan dengan seorang rakan di satu laluan ke sebuah kedai,” katanya.


Pengasas Facebook itu kelihatan seperti seorang pelajar yang tidak berduit semasa dia berdiri dan makan bersila.


Zuckerberg menyewa sebuah rumah yang mempunyai tiga buah bilik di sini dekat dengan pejabatnya.

Dia tinggal bersama kekasihnya, Priscilla Chan, 26, yang merupakan pelajar jurusan perubatan.


Zuckerberg turut memandu sebuah kereta Honda berusia lima tahun walaupun dia merupakan antara orang yang paling kaya di dunia.


Dia mencipta Facebook di dalam bilik asramanya di Universiti Harvard, Amerika Syarikat pada 2004.


Namun, Zuckerberg tidak menamatkan pengajiannya di universiti tersebut dengan alasan untuk menumpukan perhatian ke atas Facebook.


Pengasas Facebook itu menjadi bilionair termuda semasa dia berumur 23 tahun. – Agensi


Haaa...Tu dia...Orang kaya tapi melantak tak kisah kat mana-mana pun janji perut kenyang ye dak?? Tak memilih..Tak macam orang kaya pun...Hidup simple je..Janji senang hati kan..Tak menunjuk sangat yang dia ni kaya..Merendah diri..I loike..Bila la nak jadi macam dia ni kan???


Yuhuuuu!!!!!Esok cuti umum..Bagi umat Islam, sempena Maulidur Rasul ni, marilah sama-sama kita menghayati pengorbanan Nabi junjungan kita, Nabi Muhammad S.A.W.

Yippii!!!!Blackberry Free..........................

Saturday, February 12, 2011

Misteri UFO|Crop Circle|Lingkaran Misteri di Indonesia

Share

Misteri UFO|Crop Circle|Lingkaran Misteri di Indonesia

Baru-baru ni kecoh kat Indonesia berkaitan dengan misteri penemuan UFO kat 2 tempat yang berbeza di Sleman dengan Yogjakarta. Sebenarnya bukan UFO tapi lingkaran misteri yang jadi kat sawah besarnya berdiameter lebih kurang 70 meter. Agak besar jugak...Ada yang cakap lingkaran ataupun bulatan tu disebabkan pendaratan UFO..Tapi tak ada bukti kukuh yang nak sahkan benda ni..Memang agak misteri jugak sebenarnya..

Kejadian ni berlaku mula-mula kat Sleman..Korang boleh tengok gambar kat bawah ni..Macam bentuk bunga kan..Cantik gak..


Kalau korang nak baca lagi boleh baca kat bawah ni:



Fenomena ni sebenarnya dah lama jadi dari tahun 1674 lagi. Kalau kat luar  negara jadi kat ladang gandum..Tapi kebanyakkan yang jadi sekarang ni semuanya buatan manusia..Maknanya tipu la bukan sebab UFO..Tapi yang jadi sebelum-sebelum ni pakar pun tengah kaji tak jumpa-jumpa lagi punca macam mana lingkaran tu boleh muncul Ada yang cakap tu fenomena alam la, tapak UFO mendarat la, macam-macam lagi la..Pe2 pun pihak yang berkaitan tengah siasat kejadian kat Indonesia ni..Kita tunggu la macam mana kan...I loike...^_^

Nak tengok gambar Crop Circle lagi boleh terjah kat sini Misteri Fenomena Crop Circle 


Korang agak-agak ni buatan manusia ke ataupun memang betul-betul UFO ek? Ke ni semua budak Hans ni punya keje? Keh3

Thursday, February 10, 2011

[Murah]Notebook Apple MacBook Terbaru Cuma RM250!Cepat2!

Share

[Murah]5 biji Notebook Apple MacBook Terbaru Cuma RM250!Cepat2!

Berita best! Saya baru dapat info dari kawan saya yang supply barang-barang komputer di Plaza Low Yatt. Dia cakap Notebook Apple MacBook yang terbaru di pasaran dia boleh dapat dengan harga cuma RM250.00. Tapi stok terhad! Cuma ada 5 bijik je. So, sape yang cepat dia dapat! Korang boleh tengok spesifikasi Notebook kat bawah ni.


Spesifikasi Notebook:

  • 1.42GHz PowerPC G4
  • 1GB DDR333 SDRAM - 1 DIMM
  • 1000GB Ultra ATA drive
  • SuperDrive (DVD RW/CD-RW)
  • 56K v.92 Modem
  • Internal Bluetooth
  • Mac OS X Tiger
              • Wifi
              • Polistren unibody enclosure
              • Kos penghantaran percuma
              • Harga:RM250.00


              Saya akan bukak bermula pada pukul 11 malam 10/02/2011. Siapa yang berminat sila hubungi saya secepat mungkin.


              Tapi sebelum tu korang boleh tengok gambar Notebook yang nak dijual tu kat bawah ni dulu.


              Cantik tak?? Berminat?? Jangan marah..Nanti kena jual..Agagaga

              Kredit to Peja untuk gambar ni

              Nak kredit free tak?Klik la kalau berani

              Wednesday, February 9, 2011

              Pengalaman Malam Pertamaku

              Share


              Pengalaman Malam Pertamaku 

              Salam 1Malaysia..Cuti Chinese New Year baru-baru ni banyak betul kenduri kawin. Korang pun mesti ada yang dah nak kawin kan? Kalau ada jangan lupa jemput saya nanti na...(Buat muka tak malu) ^_^. Jom baca kisah orang yang dah kawin nak??Meh baca kat bawah meh..Tajuk dia pengalaman malam pertamaku..Malam pertama?????


              Kisahnya bermula macam ni.....

              Ada la sepasang pengantin baru berada di bilik tidur pengantin saat malam pertama. Biasalah...Malam pertama...Faham-fahamla kan..

              Pada tengah malam pertama tu, tiba-tiba isterinya mengerang, "Aduh.... Sakit, Bang!"

              Si suami pun menenangkan isterinya, "Jangan menangis sayang. Nanti ibu dan ayah dengar. Mereka mungkin belum tidur lagi. Lama dah sayang mengerang ni...Bertahan ye..

              Kebetulan bilik mertua hanya bersebelahan bilik tidur pengantin. Isterinya tetap mengerang kesakitan, "Sakitnya bang!!Sakit!!

              Tapi oleh kerana tak dapat menahan sakit yang amat sangat, isterinya bertambah kuat mengerang. Mahu tak mahu, si suami pun berkata, kali ni kuat sikit suaranya, "Sabarla sayang! Tahan la sikit, tunggu esok k baru kita cabut."

              Mertua lelaki masih belum tidur dan mendengar anak perempuannya mengerang. Tapi dia tak peduli. Biasalah, malam pengantin. Aku pun dulu macam tu jugak. Fikirnya.

              Namun pengantin perempuan terus mengerang, hingga ayahnya pun hilang sabar. Dia bangun dan terus pergi ke bilik sebelah, lalu ditendangnya pintu bilik pengantin. Dummm!!!

              Dengan rasa geram si ayah mertua berteriak, "Apa korang buat ni?? Kamu tak reti ke?? Mati anak aku nanti kalau sampai esok baru nak cabut!Cabut sekarang!!

              Terkejutlah kedua pengantin itu. Sambil tersipu-sipu pengantin perempuan pun berkata kepada ayahnya:

              "Ayah, sakit gigi je...Tak mati pun la... Lagipun mana ada klinik gigi yang bukak 24 jam kan?"

              Si ayah pun tersipu-sipu malu...Lalu masuk ke bilik tidur dengan muka merah padam...Hik3






              Sunday, February 6, 2011

              10 Tips|Panduan Membeli Handphone|Telefon Bimbit

              Share

              10 Tips|Panduan Membeli Handphone|Telefon Bimbit

              Salam 1Malaysia kepada semua yang baca artikel ni..Lama dah tak update blog ni..Balik kampung memang bz tak sempat nak tengok blog.

              Korang ada handphone tak? Zaman sekarang ni kalau orang tak pakai handphone ataupun dalam bahasa melayunya telefon bimbit memang agak pelik kan. Sebab mahal ke murah handphone tu orang tetap akan guna sebab mudah nak berkomunikasi kalau kecemasan, hal-hal penting, nak call awek, pakwe, sedara-mara dll. Memang jarang jumpa orang yang tak pakai handphone sekarang ni  betul tak? 

              Handphone sekarang ni pun dah mampu milik sebab ada yang murah, ada yang mahal. Kalau dulu ye la handphone tu memang boleh dikatakan susah la jugak nak dapat dengan harga murah kan. Tapi walaupun ramai yang dah pernah pakai handphone tapi masih ada yang tak pernah sentuh pun handphone walaupun murah..Tu kira cerita lain..

              Ok la..Kebetulan pulak saya baca paper Harian Metro ada tips sebelum kita beli handphone. So, saya share la kat sini dengan ayat-ayat sendiri. Korang kalau nak beli handphone baru boleh baca tips kat bawah ni k.


              Tips/Panduan Sebelum Beli Handphone/Telefon Bimbit

              1. Kenalpasti lokasi ataupun kedai yang meyakinkan
              Kalau kita nak beli sesuatu benda yang berkualiti, mesti kena survey tempat yang elok dulu kan. Yang memang boleh kita percaya tempat tu bukan jual barang-barang tiruan/tipu. So, pilihla kedai-kedai telefon yang memang kita rasa tempat yang betul untuk beli handphone dan bukan di kedai mainan.

              2. Rancang Perbelanjaan Ikut Kemampuan
              Yang ni pun penting jugak sebab kalau kita nak beli handphone kita mesti dah buat kira-kira berapa bajet nak beli handphone tu. Bukan pe, takut nanti dah sampai di kedai telefon tu berkenan pulak handphone mahal tak padan dengan bajet. Tapi bila balik rumah, pokai..Huk3

              3. Cari Info Berkaitan Handphone Yang Nak Dibeli
              Cari la sebanyak mungkin info untuk rujukan kita. Tengok apa fungsi yang ada sebelum buat pilihan. Buat perbandingan dengan handphone-handphone yang lain yang lebih kurang sama harga.


              Tips/Panduan Semasa Beli Handphone/Telefon Bimbit

              1. Buat tawar-menawar dulu. Compare harga di tempat-tempat lain.  Kalau pandai tawar-menawar memang untung la korang. Tapi bukan menepung tawar k. Tu untuk orang kawin je..:-p

              2. Jangan bagitau bajet yang kita ada. Survey dulu sebelum beli sebab takut kena tipu.

              3. Pastikan jaminan/warranty yang diorang bagi contohnya:
              - Warranty kedai/warranty pengeluar
              - Pastikan set original (Zitron)/ set AP. Set Zitron lebih mahal dari set AP.
              - Berapa lama tempoh warranty. Lagi lama lagi bagus.
              - Warranty aksesori contohnya bateri, software, speaker dll.

              4. Pastikan ada cop SIRIM, barcode dan tarikh bila dikilangkan.

              5. Pastikan nombor EMEI yang ada di handphone dengan jurujual adalah sama.

              6. Pastikan semua aplikasi handphone berfungsi. Mintak jurujual bukak dan korang check semua berfungsi dengan baik atau tak.

              7. Last sekali, dah puas hati pastikan duit cukup kemudian baru bayar..

              Begitula sikit sebanyak info yang saya dapat untuk dikongsi dengan korang semua…Hope korang puas hati k...^_^

              Malam ni Chelsea jumpa Liverpool..Agak-agak team mana yang menang erk??Kalau dua-dua seri ok tak?^_^.Torres cakap dia tak pernah cium badge Liverpool..Isk3

              Tuesday, February 1, 2011

              Fernando Torres Ke Chesea|Liverpool Beli Pemain dari Kota Bharu!

              Share

              Fernando Torres Ke Chesea|Liverpool Beli Pemain dari Kota Bharu!

              Pagi tadi saya bangun tido siap-siap nak pegi Dungun dari Kemaman, terbaca berita dari soccernet kat sms tapi tak penuh...Buat tak tau lagi...Rilek je dulu...Macam tak de pape..Biasa la..Hp murah tak de wireless..Boleh subscribe dari facebook sms je..Tak sempat nak bukak laptop ni nak check buat kali ke-2.

              Ok la..Pukul 9 lebih sampai ke Dungun, siap-siap semua interview pukul 1 lebih...Pegi jalan-jalan tepi pantai Teluk Bidara. Lepas tu lepak-lepak makan kat depan UiTM Dungun jap sampai pukul 3..Gerak balik ke Kemaman...Sampai Kemaman Supply Base pukul 5 lebih singgah makan keropok lekor dulu..Pukul 6 gerak balik hotel..Bukak internet, tekan www.soccernet.com....Dushh!!!!




              Kah3!! Memang tak salah sms yang dapat pagi tadi..Torres sah ke Chelsea dari Liverpool. So what??Muahaha..Tak de la..Cuma kesian kat Torres sebab dah lama tak merasa nak pegang piala..Kalau ke Chelsea tu maybe ada peluang lagi la kan dari duduk kat Liverpool tu..Hak3. Dapat Torres pastu beli lagi David Luiz dari Benfica 21.3m. Kayo2!

              David Luiz - Benfica > Chelsea

              Walaupun Torres ke Chelsea tapi Liverpool dapat pengganti yang tak kurang hebat jugak, Andrew Caroll dari Kota Bharu..Opsss!!Newcastle United..Muahaha. Boleh tahan jugak mamat ni..Memang antara top striker jugak kat EPL sekarang..Lagi sorang Luis Suarez dari Ajax Amsterdam. Memang sedap la Liverpool dapat 50m sebab jual Torres beli Carol 35m plus Suarez 22.8m = lebih kurang 58m. Rekod British tu 50m transfer player...

              Andrew Caroll - Newcastle United > Liverpool


              Luis Suarez - Ajax > Liverpool


              Anders Lindegaard - Aalesunds > Man Utd

              MU lak beli Anders Lindegaard dari Aalesunds, 3.5m ganti Van Der Sar yang nak pencen hujung season ni. MU rilek je..Hutang banyak tapi tetap cool..Tiap-tiap season ada piala walaupun Piala Carling..Agaga..Yang beli season lepas pun guna tak habis lagi..Dok simpan buat pekasam sebab main cam haram. Hua3.. Yang menjadi Chicharito je..Tapi still at the top right??Opsss..Dahla...Bosan membebel banyak-banyak..Nak tido..Penat..Esok nak balik Shah Alam..Bye...


              Liverpool Will Walk Alone....Jom gegirl-gegirl semua...Kita pakat-pakat sokong Chelsea sebab Torres pigi Chelsea..Agagaga
              Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

              Artikel Sensasi

              Blog Archive