Thursday, April 17, 2014

Home » , » Pelancaran Yamaha FZ150i 2014

Pelancaran Yamaha FZ150i 2014

Share


Pelancaran Yamaha FZ150i 2014


PETALING JAYA - Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) Sdn Bhd memperkenalkan edisi terbaru motosikal Yamaha FZ 150i, di sini, sebentar tadi.

Motosikal kategori 'Street Naked' itu dibangunkan menggunakan konsep jentera dua roda berkuasa tinggi dengan menawarkan tunggangan gaya sporty.

Pembaharuan yang dilakukan pada Yamaha FZ 150i membabitkan perumah lampu hadapan dan belakang, meter kelajuan digital, rekaan tangki petrol tampak sporty serta menggunakan brek cakera belakang.

Ia hadir dengan tiga pilihan warna seperti merah, putih dan hitam yang dijual RM8,538 tidak termasuk insurans.

Pelancaran itu disempurnakan oleh Pengarah Urusan HLYM, CH Ng (tengah).
Petaling Jaya: Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) Sdn Bhd bakal membawa masuk motosikal berkuasa tinggi terbaru menerusi model Yamaha MT-09 pada pertengahan tahun ini.

Pengarah Urusannya, CH Ng berkata, motosikal itu akan dilakukan pemasangan tempatan (CKD) di kilang HLYM di Sungai Buloh, Selangor.

“Bagaimanapun, pada permulaan kita mungkin menjual motosikal yang diimport, sebelum ia dipasang secara CKD sepenuhnya pada hujung tahun ini.“Yamaha MT-09 varian CKD akan hadir spesifikasi sama dan tiada perubahan berbanding model yang diimport. Ia berada dalam kategori ‘sportbike’ menggunakan enjin tiga silinder baru bersesaran 847cc yang menghasilkan kuasa maksimum sehingga 115hp,” katanya ketika ditemui selepas pelancaran model terbaru Yamaha FZ 150i, semalam.

Hadir sama, Pengarah Yamaha Motor, Hama Hidenobu dan Pengurus Besar Pemasaran dan Jualan HLYM, Voon Yin Kong.


Mengulas mengenai model terbaru Yamaha FZ 150i yang dilancarkan semalam, Ng berkata, ia hadir dengan reka bentuk bergaya yang dilengkapi beberapa perubahan membabitkan perumah lampu utama hadapan dan belakang, ciri keselamatan ditingkatkan, tangki bahan api rekaan sporty dan padanan brek cakera belakang.

Menurutnya, Yamaha FZ 150i dijangka menyumbang sehingga lima peratus ke dalam keseluruhan jualan motosikal jenama Yamaha dengan anggaran 800 unit sebulan.

“Biarpun beberapa perubahan dilakukan, pengguna hanya perlu menambah RM250 bagi ciri terbaru yang ada Yamaha FZ 150i ini.


“Saya yakin harga yang ditawarkan iaitu RM8,538 (tidak termasuk insurans) sangat berbaloi dengan ciri terbaru yang ada pada jentera ini,” katanya.

Yamaha FZ 150i hadir dengan tiga warna membabitkan merah, putih dan hitam yang menggunakan enjin pancitan bahan api empat injap SOHC bersesaran 150cc.

Motosikal itu akan berada di 230 pusat pengedar Yamaha bermula minggu depan.


Harga Yamaha FZ150i 2014|Yamaha FZ150i|FZ150i

1 comments:

Unknown said...

canteek gak.....tapi yang 250 bila nak masuk Malaysia???

lee5201.blogspot.com

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive